Kloppend hart van Rotterdam

Nog maar een klein stukkie

Madelon Baans Tekst

Terwijl mijn computer een zachte ping laat horen, open ik gedachteloos mijn mail. ‘Extra nieuwsbrief over uniek triatlon event in Rotterdam’ is de kop boven de eerste tekst. Dahááág gedachteloosheid, ik ben ineens vol aandacht!

Ik lees verder… ‘Het evenement biedt een unieke kans om te racen op het WK-parcours van 2017 in de binnenstad van Rotterdam.’ De binnenstad van Rotterdam?! Terwijl mijn hartslag omhoog schiet, zie ik in gedachten zwemmers de Rijnhaven induiken, fietsers over de brug en door het Scheepvaartkwartier sjezen, en lopers met verbeten gezichten de laatste kilometers afleggen door de Veerhaven, terwijl de imposante gebouwen op de Kop van Zuid en het idyllische jachthaventje op de achtergrond de échte Rotterdamse sfeer meegeven. Joelend publiek aan de kant natuurlijk, want zo zijn we in Rotterdam: nog maar een klein stukkie! Je hebt Zuid al overleefd, joh, dus deze laatste kilometers zijn een eitje! Een marathon, da’s pas ver!

‘Jong en oud, atletisch en te zwaar, ervaren en rookie, ze zijn er allemaal bij’

Mijn vinger zweeft boven de inschrijfbutton. Zwemmen, fietsen, lopen… Alsof één sport tegelijk nog niet genoeg is, doe je er bij de triatlon drie. Drie! Toch blijf ik met mijn vinger hangen boven de knop. De adrenaline giert al door mijn lijf, terwijl ik aan sportevenementen denk zoals wij die alleen hebben in Rotterdam. Ik denk aan de skyline met de sporters op de voorgrond. Jong en oud, atletisch en te zwaar, ervaren en rookie, ze zijn er allemaal bij. Ik zie het plaatje haarscherp voor me en voel me ineens overmoedig.

Klik! Ik vul zo snel mogelijk – en vooral nog voordat ik me weer kan bedenken – het inschrijfformulier in. Verzenden!

Volgende maand is het zo ver. Dan zwem, fiets en loop ik door de stad. Door de Rijnhaven, het Scheepvaartkwartier en de Veerhaven. Samen met beginners, ervaren triatleten, paratriatleten en estafettedeelnemers; eigenlijk met iedereen die dit unieke sportevenement van het dichtstbij wil meemaken.

Is zwemmen, fietsen en lopen jou toch echt een (Van Brienenoord)brug te ver? Kom dan lekker aan de kant staan in het weekend van 23 en 24 juli. Want er moet toch iemand tegen ons roepen dat het écht nog maar een klein stukkie is?

Madelon Baans

Olympiër.
Freelance communicatie

Professional op het gebied van sport en gezondheid

Editor www.glowmag.nl