Kloppend hart van Rotterdam

Varen voor Sophia is Gers!

Gers! magazine Tekst
Remie Kranendonk Beeld

Er zijn van die avonden dat alles precies op zijn plek valt. Weergoden in een opperbeste stemming, prima gezelschap, een sfeervol schip, heerlijk eten en drinken en Rotterdam vanaf het water op zijn allermooist. Zo was het event georganiseerd door ‘Wij zijn Gers!’ en Veenman+ op donderdag 18 april jl. waar ‘Varen voor Sophia’ centraal stond.

Alle gasten verzamelden zich eind van de middag in de Aloha-bar in het Tropicana gebouw. Daar heette Edwin Veekens iedereen welkom en gaf hij een korte uitleg wat ons die avond te wachten stond. In een colonne van twintig vaartuigen zouden we de Maas opvaren om de radarstoomboot De Majesteit te vergezellen, met aan boord kinderen vanuit het Sophia-ziekenhuis en hun ouders.

Contessa

Kort na deze uitleg liep het gezelschap naar de kade waar het luxe jacht ‘Contessa’ op ons lag te wachten. Via een heel smal laddertje, maar gelukkig wel met de hulp van twee bemanningsleden, klommen de gasten een voor een aan boord. Binnen kregen we een glaasje bubbels aangeboden en zocht iedereen buiten een zonnig plekje aan dek. Niet veel later koos het schip het ruime sop en voeren we in een rustig tempo over de Maas, met zowel voor ons als achter ons allerlei vaartuigen, zowel zeilschepen en motorjachten, maar ook de drijvende bok De Matador.

Stad vanaf het water 

Wat een feest om de stad en allerlei bekende plekken vanaf het water te kunnen bekijken! We voeren onder de Erasmusbrug door en vervolgens langs het imposante cruiseschip Aida, de Veerhaven, de Onderzeebootloods, de strandjes van de Heijplaat, de Iron Lady, de haven van Schiedam tot aan Vlaardingen toe. Op het water gebeurde ondertussen ook van alles. Zo liet een RPA spuitboot het water hoog opspatten, kruisten de watertaxi’s, de gele Splashbus en binnenvaartschepen ons ‘waterpad’ en vertoonde een aantal ribboten hun capriolen.

En dat alles tegen de achtergrond van een steeds verder ondergaande zon die de lucht deed kleuren.

Eten, drinken en loterij

Ondertussen werden aan boord allerlei lekkere hapjes geserveerd. Van tonijnlolly’s, tot schoteltjes verse vis, saté, een bospaddestoelensoepje en kleine zakjes friet met mayonaise. Ook werden lootjes verkocht voor de Varen voor Sophia-loterij met een Vespa scooter, een weekendje Dubai of tickets voor de Formule 1 als de te winnen prijzen.

You’ll never walk alone

Het mooiste moment van die avond zat op het keerpunt van de vaartocht. Alle gasten kregen de groen met witte Rotterdamse vlag overhandigd waarmee, op de klanken van ‘You’ll never walk alone’, de kinderen aan boord van De Majesteit, werden toegezwaaid.

Thuishaven

Na dit bijzondere moment was het tijd om koers te zetten naar de thuishaven van Contessa. Op de terugweg konden gasten zowel binnen als buiten nog wat napraten en werd zelfs nog wat gedanst op de klanken van verzoeknummers. Het nummer ‘Een beetje verliefd’ werd uit volle borst meegezongen.

Rond kwart voor tien kwamen we aan in het Boerengat. Waar bij het verlaten van het schip uitsluitend de woorden ‘fantastisch’, ‘genoten’ en ‘super’ klonken. En dat was het ook! Op naar Sail Rotterdam in 2020?