Kloppend hart van Rotterdam

Met vier gangen door de stad: stap op de RotterTram!

Gers! magazine Tekst

Op 31 oktober start de crowdfundingactie die ertoe moet leiden dat er in het eerste kwartaal van 2018 een restauranttram door onze stad gaat rijden. Er is zo’n 450.000 euro nodig om een dubbelgelede Düwagtram van de RET (bouwjaar 1969) om te bouwen tot rijdend restaurant.

Dat heeft nogal wat voeten in de aarde, want tramnummer 1629 moet grondig worden gerenoveerd, gereviseerd en verbouwd. Zo moet bijvoorbeeld de stroom van de bovenleiding geschikt worden gemaakt voor een professionele keuken en de sanitaire installaties bijvoorbeeld. Dit alles gebeurt in de oude tramremise aan de Kootsekade. De verwachte ombouwtijd is vier maanden.

Suzanne Knegt en Ad Janssen

Maar dan rijdt er straks ook wat! In 2,5 uur langs alle Rotterdamse bezienswaardigheden – van Willemkade en Erasmusbrug, via Kuip, Euromast, Markthal, Rotterdam CS en het Blaakse Bos – maar dan met een goed bord eten voor je neus. En niet het minste bord eten: meesterkok Ad Janssen (van het Kasteel van Rhoon en Bellevue om maar wat te noemen) schotelt je een viergangendiner voor met bijbehorend drankarrangement. En dat vijf dagen per week!

De initiatiefneemster van dit alles is Suzanne Knegt. Zij is jarenlang marketingadviseur bij de RET geweest, en wil met de RotterTram haar trots voor de stad en de RET delen. Heb je nou ergens nog een zak met geld liggen en wil je dit mooie initiatief financieel ondersteunen: kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.crowdaboutnow.nl/campagnes/RotterTram