Kloppend hart van Rotterdam

Het lekkerste vlees van Rotterdam

Gers! magazine Tekst
Antim Wijnaendts van Resandt & Rick Arnold Beeld

Slechts vier delen (ossenhaas, entrecote, hals en ribeye) van twee zwartharige koeien worden er maandelijks door Japan aan Nederland uitgeleverd. Hida-gyu (Hida beef) is zo exclusief dat het aantal chefs dat er in Europa mee mag werken op twee handen te tellen is, slechts zeven onder wie de Rotterdamse sterrenchef François Geurds. Hij ontving vandaag uit handen van Akira Oshima – voorheen executive chef Okura Hotel- een certificaat. Met dit certificaat is FG Restaurant** officieel beëdigd als Hida-gyu restaurant.

Hida-gyu is in tegenstelling tot de andere soorten Wagyu uitsluitend verkrijgbaar in A5. Als het niet perfect is, mag het niet worden geslacht voor consumptie.

Hida-gyu is sterk gemarmerd vlees met een uiterst fijne, zoetige smaak afkomstig uit het gebied (het Zwitserland van Japan) rond de stad Takayama. Door zijn textuur en vetverhouding gaan er nauwelijks sappen en aroma’s verloren tijdens het bakken. Hida-gyu smelt op je tong, je eet het bijna als een bonbon, zoveel smaakplonsjes dat dit vlees afgeeft in de mond. ,,Hida-gyu blijft je de rest van je leven bij,’’ weet directeur Mikel Pouw van Nice to Meat, de enige Hida-gyu leverancier in Nederland.