Kloppend hart van Rotterdam

‘Ik ben trots op mijn uitzicht’

Esther Wienese Tekst
Chris Bonis Beeld

Wie: Peter Blom (53) Wat: Accountant en mede-eigenaar Steens & Partners Accountants en adviseurs Waar: Maashaven

Van een appartement van 225 m2 in het Scheepvaartkwartier naar 90 m2 in de Maashaven. Dat was wel even een sprong in het diepe. Inmiddels vindt Peter Blom het heerlijk op Zuid. “De buurt is gezellig, de mensen zijn aardig en het uitzicht is geweldig. Het is Rotterdams rauw; elke dag in beweging.”

Blom kocht zijn flat naast metrostation Maashaven ruim anderhalf jaar geleden na zijn scheiding. “Ik had op meer plekken in de stad gekeken maar dit was economisch zo aantrekkelijk. Ik kon toen nog een goede deal uitonderhandelen. Nu worden deze appartementen per opbod verkocht.”

Blom viel voor de prijs, de praktische ligging ten opzichte van het ov en het geweldige uitzicht vanaf de 23e verdieping. Door de glazen pui over de hele breedte van het appartement zie je de havenkranen, Katendrecht met z’n SS Rotterdam en Fenixloodsen, de Wilhelminapier met Hotel New York, De Rotterdam en de Rijnhaven; in de verte de Veerhaven, Delft en Den Haag en voor de deur de Maassilo en de binnenvaartschepen in de Maashaven.

“Ik heb altijd graag uitzicht gehad. In de Gedempte Zalmhaven zat ik op de negende etage. Door de hoogbouw eromheen werd 

het uitzicht met de jaren minder. Hier zullen ook bepaalde hoeken verdwijnen; als de Fenix 1 straks klaar is, zie ik Hotel New York niet meer. En op Katendrecht en in de Maashaven worden de komende jaren veel lege kavels volgebouwd. Maar: door alle veranderingen verveelt het uitzicht nooit.”

Het appartement heeft Blom ingericht op het uitzicht. In de woonkamer hangen geen gordijnen en de werk- en eettafel staan pal aan de glazen pui. “Ik ben trots op mijn uitzicht en nodig graag vrienden uit om het mee te delen.”

In de slaapkamer staat het bed op een verhoogd plateau; een bedenksel van zijn voorganger. “Hierdoor kijk je over het veiligheidshek heen. Als we gaan slapen doen we de gordijnen rond het bed dicht, maar zodra de wekker afgaat gaan ze weer open. Dan genieten we rustig van het uitzicht. Het is elke dag anders en bij elk weertype goed.”

Een buiten is er niet. Maar daar heeft Blom iets op bedacht. “Ik ga me bij de vereniging van eigenaren hard maken voor een dakterras op de flat. Dat zou een heerlijke plek met uitzicht zijn voor de bewoners en een gigantische asset voor het Art Hotel.”