Kloppend hart van Rotterdam

De stad van… Mireille Schoots

Amy Schellius Tekst
Joris den Blaauwen Beeld

Wie: Mireille Schoots (43)
Wat: eigenaar Ben Housing

De geboren en getogen Rotterdamse Mireille Schoots wordt elke dag weer een beetje verliefder en trotser op haar stad. “Tien, twintig jaar geleden vond ik er niks aan. Ik was ontzettend kritisch op de stad. In de media werd Rotterdam overgeslagen en ik begreep waarom: er werd hier alleen gewerkt, er was weinig te beleven. Een beetje saai dus. Dat is nu compleet anders.”

Op de vraag wat haar favoriete plek is, blijft Mireille even stil. “Weet je, er zijn zo veel mooie plekken in Rotterdam. De Witte de Withstraat, Weena en Nieuwe Binnenweg zijn ontzettend leuke plekken waar ik graag kom. Of het Centraal Station waar Engels tegenwoordig bijna de voertaal is, maar waar het toch ook zo lekker Rotterdams is met vooraan die Feyenoord-winkel. Als ik echt moet kiezen, ga ik maar voor de Meent. Ik vond er een paar jaar geleden geen moer aan, maar wat is het prachtig herontwikkeld, zeg.”

Mireille eet graag een hapje met haar man en drie kinderen bij een van de vele eettentjes aan de Meent of in de Pannekoekstraat. Maar zakelijke afspraken heeft ze hier ook regelmatig. “Mijn vastgoed- en verhuurmakelaarsbedrijf Ben Housing zit aan de Jonker Fransstraat, de verlengde Meent noem ik dat. Je hoeft alleen de kruising met de Goudsesingel over en je bent er. Een bewuste keuze, zodat onze relaties ons gemakkelijk kunnen vinden en we voor een kop koffie in een van de gezellige koffietentjes aan de Meent terechtkunnen.”

Omdat het centrum van Rotterdam steeds bruisender wordt en haar klanten steeds internationaler, verkaste Ben Housing een half jaar geleden vanuit Hillegersberg naar het middelpunt van de stad: “Door alle herontwikkelingen, nieuwe torens, internationale bedrijven en het bruisende uitgaansleven, ben ik enorm trots op onze stad. Ik vind het oprecht een van de meest gerse steden van Europa.”