Kloppend hart van Rotterdam

Het grootste café van Rotterdam op vrijdagmiddag

Serga van Roon Tekst
aangeleverd FRANK010 Beeld

Het is geen club, het is geen dancefeest. Het is geen kroeg en het is geen discotheek. Frank010 (Friday Afternoon driNK) is een unieke borrel die de Cruise Terminal elke maand in het grootste café van Rotterdam omtovert. En steevast loopt het uit op een feestje. Wat maakt de FRANK010 zo bijzonder? Een van de succesfactoren is de samenwerking tussen Ma Guise Catering en Pernod Ricard. Samen zetten ze elke maand weer een evenement neer waar Rotterdam en omstreken reikhalzend naar uitkijkt. In 2013 schijnt het nog gezelliger te worden. We namen een kijkje achter de schermen van deze geoliede machine.

‘Een borrel die steevast uitloopt op een feestje’ 

Rotterdams dus recht door zee

Als je aankomt bij de Cruise Terminal valt meteen op: je wordt met open armen ontvangen en de entree is gratis. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een rij staat om binnen te komen, maar de stemming is uitgelaten. Het overgrote deel van de bezoekers komt uit de regio Rijnmond, maar inmiddels blijken er steeds meer netwerkers uit het hele land speciaal voor FRANK010 naar Rotterdam te komen. De man aan de deur is streng maar rechtvaardig. “Ga even andere schoenen aantrekken, ik onthoud je gezicht. Dus als je zo terugkomt, loop dan meteen even bij mij langs. Dan hoef je niet weer in de rij” krijgt een man op sneakers op een gemoedelijke toon te horen. Want ja, om binnen te komen gelden twee regels: je bent 25+ en draagt gepaste kleding. Best overzichtelijk!

Alles en iedereen straalt

Bij binnenkomst zie je het meteen: iedereen heeft zin in een feestje. En niet alleen de bezoekers hebben er zin in. De dames bij de lockers en de toiletten, het barpersoneel, de DJ, de muzikanten… Het plezier straalt er vanaf: iedereen ontvangt je met een brede glimlach. En daar draagt de locatie natuurlijk ook aan bij. Met het geweldige uitzicht op de skyline van Rotterdam, is de Cruise Terminal de ultieme plek om zo’n 3.000 gasten op een borrel te trakteren.

‘Dansen, flirten, borrelen. En eventueel netwerken’ 

Ook voor VIPS

Heb je meer behoefte aan exclusiviteit? Dan kun je met je relaties terecht in de Business Club, waar je hen op een walking dinner, verzorgd door Ma Guise Catering, trakteert. Deze VIP-ruimte staat direct in verbinding met de Cruise Terminal zodat je makkelijk heen-en-weer kunt lopen. Als het mooi weer is, is het buitenterras open, waar alleen de gasten van de Business Club toegang hebben. ideaal om de week op een feestelijke en stijlvolle manier met je relaties af te sluiten.

Knallen tot 23.00 uur

Er zit een duidelijke opbouw in elke FRANK010. Tot een uur of 8 draait DJ Deep Diggin’, een goede bekende van jazzpodium Bird, rustige soul, lounge en funk. Perfect om een gesprek te voeren, een drankje te drinken en een beetje mee te wiegen op de muziek. Rond half 9 nemen DJ’s Jasper Clash, Cuzco of Joshua Walter de knoppen over die, vaak samen met een live artiest, een set draaien van funky dance grooves, house classics of uplifting house. En naarmate de avond vordert, gaat het volume omhoog, bouwt de spanning op en gaat het feestje los. Dansen, zingen, flirten en misschien nog een klein beetje netwerken. Tot stipt 23.00 uur. Dan is het feest over. Een prima moment om verder te gaan stappen. Of om gewoon lekker naar huis te gaan. En weer uit te kijken naar de volgende mail van FRANK010. Misschien wel de bijzonderste vrijdagmiddagborrel van Rotterdam!