Kloppend hart van Rotterdam

‘Go big or go home!’

Moniek Kuipers Tekst
Joris den Blaauwen Beeld

In de makelaardij weegt de juiste wijk of straat zwaarder dan de prijs. Leslie de Ruiter (44) begrijpt dit als geen ander. We worden hartelijk welkom geheten en naar de ontvangstruimte gebracht. Vanaf de comfortabele Gispen designbank is het moeilijk kiezen waar te kijken. Naar de indrukwekkende collectie koffietafelboeken van Taschen óf naar de Kralingse Plas.

De Ruiter startte in 2002 zijn eigen makelaarskantoor in het Hulstkamp-gebouw op het Noordereiland. ‘Zijn’ Hulstkamp Makelaars is vandaag de dag een gevestigde naam. Met zelf ook een nieuwe stek: aan de Kralingse Plaslaan. Deze strategische uitvalsbasis biedt zijn cliënten van buiten de stads- en landsgrenzen een mooie eerste indruk van de stad. Een goede indruk kun je namelijk maar een keer maken.

De afspraak voor het interview werd een paar keer verzet, de locatie bleef hetzelfde. Het kantoor van Hulstkamp Makelaars blijkt namelijk zijn favoriete plek in Rotterdam. Zoals het een echte workaholic betaamt. Wat doet de “makelaar van 1 miljoen” voor de fun?

Ordinaire kroket

Hobby’s zegt hij niet te hebben, al spreekt een blik op zijn glimmende bolide hem tegen. Wel houdt hij van een goede hap eten, tussen de middag het liefst bij Old Dutch. Het is vooral de onberispelijke service die hem daar bevalt. Want naast de kaart vol fine dining-klassiekers kun je zonder blikken of blozen vragen om een ordinaire kroket op brood.

Voor het diner is De Ruiter te vinden aan tafel bij Aqua Asia in De Rotterdam. De ‘restaurant annex club’-sfeer die er hangt, spreekt hem aan. Die glamour mist hij nog te vaak in 010. Het mag allemaal wel wat meer cachet hebben. “Go big or go home!”