Kloppend hart van Rotterdam

Gers! perspectief: van Like tot boek

Marsha Correlje Tekst
Laura Buijtendijk Beeld

Wat betekent Rotterdam voor jou? Met die vraag gingen de vier fotografen Wilco den Otter, Laura Buijtendijk, Rob Adriaanse en Randy Ruijter op stap. Ze legden alle vier op hun eigen manier dezelfde elf Rotterdamse iconen op de gevoelige plaat vast. De prachtige foto’s zijn gebundeld in het boek Gers! perspectief.

Of het nu gaat om een foto van de Hef, de Markthal of Delfshaven, Rotterdam verveelt nooit. Dat blijkt wel uit de vele reacties die Gers! krijgt op de foto’s die we dagelijks publiceren op de onze socialmediapagina’s. Foto’s die zonder meer onderdeel zijn van het succes van Gers!

Foto: Wilco den Otter

Uit liefde voor de stad

En elke keer als je denkt: meer likes dan dit kan een foto niet krijgen, blijkt het later toch te kunnen. Het bijzondere is dat de meeste van deze foto’s gemaakt zijn door Rotterdammers die fotograferen uit liefde voor het vak en voor hun stad.

Gers! is een plek waarop fotografen, redacteuren en filmmakers hun talenten kunnen laten zien

Gers! is een podium. Niets meer of minder dan dat. Met een ontzettend groot publiek, dat wekelijks met honderden mensen groeit. Een plek waarop fotografen, redacteuren en filmmakers hun talenten kunnen laten zien en al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Deze makers hebben ervoor gezorgd dat Gers! is geworden tot wat het nu is.

Eerste commerciële opdrachten

Hoe mooi is het dan dat de fotografen die hun werk laten zien op Facebook, Instagram en Twitter, inmiddels ook meewerken aan Gers! magazine en zelfs hun eerste commerciële opdrachten binnenhalen. Zoals Laura Buijtendijk die foto’s maakte voor de kledinglijn van Leontien van Moorsel. Of Wilco den Otter die een foto van de haven verkocht als afscheidscadeau voor een een directeur van een groot bedrijf in de haven.

Bestellen?

Wie zijn deze vier fotografen? Wat doen ze in hun dagelijkse leven? Wat betekent Rotterdam voor hen? Lees hun persoonlijke verhaal en geniet van hun prachtige foto’s in het boek Gers! perspectief. 128 pagina’s voor slechts € 24,95. Bestellen kan via Het Rotterdams Warenhuis