Kloppend hart van Rotterdam

Beklim de Maastoren, het hoogste kantoor van Nederland

Gers! magazine Tekst

Wist je dat het hoogste kantoorgebouw van de Benelux in Rotterdam staat? En dat je dit immense gebouw aan de Wilhelminakade binnenkort kunt beklimmen? Voor wie een flinke loop niet schuwt, is er op zaterdag 18 april een unieke trappenloop: de Maastoren Challenge. Alle opbrengsten gaan naar de organisatie Make a Wish Nederland, die ervoor zorgt dat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte kunnen worden waargemaakt. Wat weet jij eigenlijk over dit icoon?

Hoeveel treden telt de Maastoren?

Als je het aandurft om de Maastoren te beklimmen, dan moet je er wel even voor in de benenwagen. Het is de inspanning meer dan waard, want eenmaal op de hoogste verdieping is het uitzicht over de stad fenomenaal. Je hebt er dan wel 762 treden op zitten. De Maastoren heeft twee hoge schijven, de zogenoemde high rise (165 meter hoog) en een low rise (105 meter hoog).

Hoeveel verdiepingen heeft het gebouw?

In de lijstjes staat dat het gebouw 44 etages heeft. Maar op de 44e verdieping is een tussenvloer geplaatst. Dus in feite heeft het gebouw 45 etages.

Hoe snel ben je boven?

Binnen één minuut sta je met een van de zeven liften in het gebouw vanaf de begane grond op de hoogste verdieping. Hoe lang je er via de trap over doet…?

Hoe duurzaam is het gebouw?

Het gebouw doet zijn naam eer aan, want het wordt gekoeld en verwarmd met Maaswater. Deze manier van koelen en verwarmen heeft een prijs gewonnen voor het efficiënt omgaan met beschikbare bronnen die bijdragen aan verduurzaming.

Wil je meedoen aan de Maastoren Challenge? Je kunt je vanaf nu inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.MaastorenChallenge.nl