Kloppend hart van Rotterdam

Een achterwaartse salto, de wallflip en een dubbele schroef

Eva Kruijs Tekst
Emiel Meijer Beeld

Naar hartenlust trampolinespringen, een wallflip leren of je eigen parcours uitzetten? Bij Freestyle Motion kan het. “Apenkooien in het groot, zo kun je ons park ook noemen”, zegt court manager Van der Horst trots over het grootste indoor trampolinepark van Europa. In dit park kun je vrij springen, lessen nemen, maar ook je kinderfeestje vieren of een heuse discoavond beleven. De vele mogelijkheden voor de inrichting van de grote zaal maken dat ook vaste bezoekers steeds weer iets nieuws kunnen beleven.

Zo hoog mogelijk springen en van de ene naar de andere trampoline hoppen. Landen op je billen, je knieën, of je buik. Alle trucjes die je kent uitproberen. Dat is vrij springen bij Freestyle Motion. De begeleiders houden alles goed in de gaten én ze leren je maar wat graag nieuwe trucjes aan. Wil je een achteruitsalto leren? Ze helpen je erbij. Ook de schroef, dubbel vooruit, sideflip of de monkey zijn zo aangeleerd. Voor de kinderen die het een beetje spannend of moeilijk vinden, is alle begrip.

“We willen kinderen zoveel mogelijk leren, maar lol hebben staat altijd voorop. Dit geldt zowel voor het vrij springen als voor de lessen. Durf je geen salto vooruit te maken? Dan doe je toch een zijwaartse koprol? Tegelijkertijd laten we zien wat er allemaal mogelijk is en dat bang zijn niet nodig is.” Dat de begeleiders hier goed in slagen, blijkt uit de reacties van kinderen: “Ik vond het eerst best spannend, maar nu lukt het me gewoon!”

Parcours

De zaal van Freestyle Motion is groot en overzichtelijk. “Onze zaal heeft geen hokjes. Hierdoor kunnen kinderen bij binnenkomst voor zichzelf een parcours uitzetten. Ze kunnen het zo moeilijk en zo makkelijk maken als ze zelf willen.”

Zelfs aan de ouders en begeleiders is gedacht. Met rustige achtergrondmuziek, telefoonopladers, gratis Wi-fi en voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje, is een uurtje wachten hier allesbehalve vervelend. Terwijl de kinderen zich uitleven in de zaal, kunnen ouders en begeleiders in relatieve rust even werken, bijkomen of een boekje lezen.

Is een uurtje springen je eigenlijk veel te kort? Sinds kort is er zelfs een abonnement beschikbaar waarmee kinderen onbeperkt kunnen springen. Iedere dag als je wilt, want Freestyle Motion is zeven dagen per week geopend. Van tevoren reserveren wordt aangeraden.