Kloppend hart van Rotterdam

Dit zijn onze Roparunners

Gers! magazine Tekst

Gers! doet mee aan de Roparun. Een estafetteloop van ruim vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan zorg voor mensen met kanker. De teamleden stellen zich graag voor. Dit keer: Sander Been, manusje-van-alles van Gers!-team Parijs

Wie is Sander Been?

In het dagelijks leven ben ik een vrolijke vader, echtgenoot, broer, zoon, vriend én voorzitter van de Gers! Foundation. Met de foundation maken we Rotterdam nog mooier.

In welk team zit je?

“Ik mag mee met Team#42. Oftewel, het Gers!-team Parijs. Ik ga de kwartiermakers helpen hun taken in tien minuten te doen, in de pannen roeren als de kok moet plassen en verhaaltjes schrijven voor op social media over de gebeurtenissen ter plaatse. Zie mij als het manusje-van-alles, het cement tussen de stenen, de scheerlijn tussen tent en haring. Ik ben een redelijke kameleon; pas me makkelijk en snel aan en heb de pech dat ik bijna alles leuk vind.”

Waarom doe je mee?

“Meedoen met de Roparun stond voor mij al een lange tijd op mijn bucketlist. Dagelijks ondervind ik persoonlijk de ellende van kanker. Mijn lijf is helaas gevuld met Neuro-endocriene tumoren die niet te opereren zijn. Om het zo lang mogelijk vol te houden, slik ik dagelijk een bak medicatie. Die hebben als doel de groei van de tumoren te remmen. Ik verblijf dan ook met grote regelmaat in mijn ‘persoonlijke garagebedrijf’, zoals ik het Erasmus MC ook wel noem.”

‘Vroeg of laat loopt iedereen een keer het kankerspook tegen het lijf’

“De Roparun ondersteunt allerlei initiatieven die het leven van kankerpatiënten dragelijker maken. Vroeg of laat loopt iedereen een keer het kankerspook tegen het lijf. Persoonlijk of vanwege een ziek familielid. Kanker discrimineert niet. Stel je eens voor wat voor impact het op jouw eigen leven zou hebben als je de diagnose te horen krijgt… Juist. Het is onzettend belangrijk dat de Roparun er is. Wat de Roparun met het geld doet? Kijk even op www.roparun.nl en je weet meteen waarom er geld nodig is. Op mijn hoofd is een kogel afgevuurd, hij komt er aan, deze kogel mist niet. Alleen weet ik niet wanneer hij me raakt en me de das om doet.”

Waarom heb je gekozen met Gers! mee te doen?

“De reden dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen deelname aan team-Gers! is heel logisch: de no-nonsense mentaliteit, niet zeiken maar aanpakken, en gaan! Leven naar en voor momenten. Iedere dag het maximale eruit halen. En de liefde voor de stad Rotterdam. Tja, dat is wellicht het enige goede in mijn DNA. Met Gers! gaan we met twee teams de Roparun volbrengen, één team vertrekt vanuit Hamburg en één team vanuit Parijs. Ik heb het voorrecht als voorzitter met een groep van vijftig mannen en vrouwen Gers! uit te dragen en te vertegenwoordigen tijdens de Roparun. Ik kan u verzekeren, daar krijgt iedereen energie van. Het is een bonte schakering van echt heel mooie mensen.”

“Als Gers! gaan wij dit avontuur als één team aan, iedereen is gelijk, er zijn geen presidenten, alles gebeurt op basis van gelijkwaardigheid. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer Team 41 en 42 de Coolsingel op komen, er een enorme positieve vibe de stad in komt! Ik garandeer u dat wij zorgen voor een kippenvelmoment als u langs de kant staat te kijken.”

Wat heeft jouw team nog nodig?

“Wij zouden het helemaal te gek vinden als u ons financieel wilt ondersteunen. Want alles rond te krijgen voor twee teams, dat is best een kluif. Uiteraard hebben we gezorgd voor een mooi passend sponsorpakket. Sponsoring in natura kan uiteraard ook. We zoeken nog twee kleine vrachtwagens (b-rijbewijs) en twee zevenpersoons campers en persoonsbusjes (negenzitters). Neem gerust contact met me op. Stuur daarvoor een mail naar sander@gersfoundation.nl en ik kom gezellig langs. Of we drinken een kop koffie ergens in onze mooie stad!