Kloppend hart van Rotterdam

Dit zijn onze Roparunners

Gers! magazine Tekst

Gers! doet mee aan de Roparun. Een estafetteloop van ruim vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het Gers!-team gaat de komende tijd via verschillende ludieke acties zoveel mogelijk geld inzamelen. Alle opbrengsten komen ten goede aan zorg voor mensen met kanker. De teamleden vertellen om beurten wat hen bezighoudt. Dit keer: Erwin Teitler, teamcaptain Gers! Parijs

Erwin Teitler

“Wie kan dat nou weigeren… niemand toch?” Dit zei ik tegen mijn hardloopmaatje Edwin Veekens toen we wederom de Roparun bespraken tijdens een van onze trainingen voor de Rotterdam Marathon 2014.

Voordat ik me in een nieuw avontuur zou storten, wilde ik het wel eerst goed oplossen met mijn vorige Roparunteam, team 082. Met dit team ben ik drie keer als loper meegeweest en zij waren het, die me hebben laten zien waarom de Roparun zo’n geweldig evenement is om mee te maken.

Twee teams

Ik heb de overstap naar Gers!-team uiteindelijk wel gemaakt. Na de eerste oproep via Facebook was er al zoveel animo, dat al direct het besluit is genomen twee teams samen te stellen. Dat had ik niet verwacht. Het samenstellen van de teams was echt een feest, want er was zoveel keus en terwijl ik dit schrijf ben ik aan het glimlachen. Deze groep zal namelijk met trots Gers!, Rotterdam en vooral de Roparun uitdragen. Iedereen zal weten dat wij er zijn! En dat moet ook. Alleen op die manier kunnen wij mensen bewegen ons te steunen.

‘Ik vind het een leerzaam en vooral spannend en leuk proces’

Ik kijk nu al uit naar de eerste nachtelijke training over grote afstand. Dan pas zullen alle ‘rookies’ voor het eerst echt gaan meemaken wat er precies van ze wordt verwacht. De groep lijkt in balans en mijn taak is vooral om iedereen zijn of haar rol te laten vervullen. Ik hoop hier wat ervaring mee te brengen en vind het behalve een heel leerzaam, vooral een spannend en leuk proces. De sportieve uitdaging van de Roparun parkeer ik voorlopig voor één jaar , want ik ga niet als loper mee dit jaar. De functie van teamcaptain is daarmee niet te combineren. Ik concentreer me op dat andere feestje op de Coolsingel , van de Marathon in April.

Steun ons

Als nieuw team met de naam Gers! schep je flinke verwachtingen. Het grote gevaar schuilt er dan ook in dat mensen denken dat alles al geregeld is en dat team Gers! al lang ‘binnen’ is. Niks is minder waar. Ook wij moeten keihard voor onze donaties en spullen knokken, leuren , zeuren en erom vragen! Ook nu dus. Heb je nog iets waarmee je team Gers! kunt en wilt ondersteunen, laat het ons dan alsjeblieft snel weten via info@gersfoundation.nl

Lees ook het verhaal van Leonie, teamcaptain Parijs