Kloppend hart van Rotterdam

De beste milkshake van Rotterdam

Madelon Baans Tekst

 

Beeld: Marieke Odekerken

Potverdikkie wat is 2017 een geweldig sportjaar! Nu denk je misschien “hoe kun je dat nou weten, we zijn nog maar net begonnen”, maar met de sportevenementen die dit jaar in de stad plaats gaan vinden kan het bijna niet mis gaan. Zal ik even wat opsommen? Naast de Rotterdamse ‘klassiekers’ zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament, de NN Marathon Rotterdam en het CHIO kunnen we dit jaar een paar fenomenale sportevents tegemoet zien.

Ik zit straks met samengeknepen billen op de tribune bij het WK Shorttrack Ahoy, krijg al kriebels en zweethandjes bij het idee aan het WK Triatlon dwars door de stad en verheug me op de meesterlijke moves van de dames die aan het EK Vrouwenvoetbal meedoen tot en met de kwartfinales in ons eigen Sparta Stadion. We zijn misschien nog maar net begonnen, maar dit jaar is nu al fantastisch! Topsport pur sang, daar gaat elk sporthart toch sneller van kloppen?

‘Ik vind darten geen sport. There, I said it!’

Maar er is er nog zo’n groots sportevent in onze stad. Ahoy maakt zich op voor de Premier League Darts. Ja echt, staat op alle sportkalenders. Ik ga even héél eerlijk zijn: ik vind darten geen sport. There, I said it!

Al helemaal niet sinds ik las dat ons aller Barney nu niet meer twee milkshakes per dag drinkt, maar dat aantal teruggeschroefd heeft naar slechts één. Want ja – en ik quote een landelijke krant – ‘hij heeft nu echt veel meer oog voor zijn gezondheid’. Logisch, want als topsporter moet je goed naar je lichaam luisteren. Van Barneveld vindt het naar eigen zeggen ‘erg deprimerend om zo voorzichtig te zijn’. Tsja, keihard trainen en supergezond eten. Ik begrijp het wel, twee milkshakes kan dan gewoon niet meer!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind darten heus een leuk spelletje. En ik ben vooral blij dat er héél veel mensen zijn die het een fantastisch spel vinden en straks Ahoy laten stomen! Want – of ik er nu van houd of niet – zo’n event verdient dat. Rotterdam verdient dat! Als ik er maar niet tussen hoef te zitten. Kan ik in de tussentijd mooi vast op onderzoek uit waar je de beste milkshake van Rotterdam kunt halen.

Madeline Baans

 

Olympiër.
Freelance communicatie

professional op het gebied van sport en gezondheid

Editor www.glowmag.nl