Je kunt er eten, abseilen en zelfs slapen maar je kunt er ook verantwoord vergaderen en netwerken in ultramoderne ruimtes uitgerust met technologische snufjes. De Euromast biedt de zakelijke markt op hoog niveau legio mogelijkheden.
Waar ter wereld ook, niemand hoef je uit te leggen wat de Euromast is. De monumentale 185 meter hoge uitkijktoren aan de voet van de Maastunnel staat ver bovenaan in elk rijtje met nationale iconen. Dat je van de Euromast kunt abseilen, dat weten we allemaal. Dat je vanuit het restaurant in deze attractie een fenomenaal uitzicht in een uniek 360 graden perspectief over de stad en de haven hebt, dat is ook niemand vreemd.
What’s new? Meer dan je denkt. Want deze blikvanger kent nog wel degelijk ‘geheimen’, paradepaardjes die nog niet bij iedereen bekend zijn. De nieuwste heet de grondig gerenoveerde vergaderzaal Dusk. Als een schemerhoek zou je deze ruimte kunnen vertalen. Tot bepaalde ‘hoogte’ klopt die gedachte. Je zit er rustig, en nergens in Rotterdam zie je de zon tussen de wolkenkrabbers zo mooi ondergaan in de Maas. Halfdonker moet je vooral niet letterlijk nemen, want licht genoeg. De juiste interpretatie van halfdonker is in dit geval knus.
Dusk is een gerieflijke en tegelijkertijd ultramoderne vergaderruimte die beschikt over een geavanceerd interactief multimediasysteem. Dit systeem bevat een touchscreen en herkent stemmen op elke afstand. Door middel van een pincode is de laptop gelijk geconnect met het scherm. Geen gedoe met de aansluiting, de verbinding is volledig draadloos en bovendien razendsnel. Dit systeem maakt allerlei meetings mogelijk. Aan de andere kant van de wereld kunnen mensen dezelfde vergadering, strategiesessie of presentatie bijwonen. Voor wie liever oldskool vergadert, is er een white board of een flip-over. Andere handige faciliteiten waarover Dusk beschikt zijn een eigen garderobe en een high-end koffiemachine die met één druk op de knop te bedienen is. “Van alle gemakken voorzien. En die one of a kind-panorama, die krijg je er gratis bij,” stelt Lotte Berkhout, coördinator marketing en communicatie van de Euromast.
Voor een lunchbreak hoef je slechts 4 meter naar boven, naar de brasserie van de Euromast die op 96 meter boven NAP ligt. “Dusk is uiteraard ook af te huren als private dining room, en dat gebeurt bij informelere bijeenkomsten dan ook geregeld, maar bij zakelijke events wordt er meestal op het uitkijkplatform of in het restaurant gepauzeerd.”
Voor bedrijven zijn de mogelijkheden legio. De brasserie van de Euromast is op te delen in vier delen -Daybreak, Sunset, Noon en Podium- met daartussen uitschuifbare geluidsdempende wanden zodat elke ruimte is af te huren voor een besloten presentatie, productlancering, ontbijtceremonie, lunch, netwerkborrel of diner. Als geld geen rol speelt, is het zelfs mogelijk om de gehele Euromast af te huren. “Je kunt de vernieuwde Euroscoop met glazen vloer als extra uitje erbij boeken. Onze reguliere abseil is van mei tot ongeveer september. Maar je kunt, op aanvraag uiteraard, ook een exclusieve abseil boeken, jaarrond. We hebben meer dan genoeg ingrediënten in huis voor een inspirerende en memorabele bedrijfs- of teamdag.”
Net zo internationaal als de allure zijn de gerechten bij de Euromast: voor ieder wat wils. Maar de producten voor die wereldse gerechten worden wel lokaal ingekocht. Use local, act global, dat is wat de Euromast, sinds 2020 in handen van Magnicity, wereldleider in urban toerisme op grote hoogtes, op alle fronten nastreeft. De Euromast is aangesloten bij het Nieuwe Nassen, een Rotterdams collectief dat staat voor groener koken, circulair ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. De Euromast is bovendien in het bezit van een Golden Green Key, een certificaat dat uitsluitend toegewezen wordt aan bedrijven in de gastvrijheidssector die verduurzaming als hoogste prioriteit op de agenda hebben staan. “Dat gaat verder dan het inkopen van groene energie. We doen momenteel mee met een challenge: er staan robots bij onze prullenbakken die scannen wat en hoeveel er wordt weggegooid. Zodat we ons afval in kaart kunnen brengen en waste zover mogelijk kunnen reduceren. We zijn daar serieus mee bezig.”