Kloppend hart van Rotterdam

Zo kleuren we samen de stad

Pascale Duin Tekst
Emiel Meijer Beeld

Deze zomer werd er flink gesjouwd door de mensen van PostNL. De postbezorgers brachten iedere dag stapels unieke kunstwerken naar de redactie van Gers! magazine. Kunstwerken getekend en gekleurd door kinderen uit Rotterdam. Speciaal voor kinderen die wat bijzondere hulp kunnen gebruiken.

Aanleiding was de actie van Gers! magazine om samen met het Sophia kinderziekenhuis geld in te zamelen. In dit oudste kinderziekenhuis van Nederland werken artsen, specialisten, wetenschappers en verpleegkundigen dag en nacht samen om topzorg te bieden aan de kinderen en hun ouders. Met extra veel aandacht voor ontspanning, afleiding en plezier. Want ook al ben je ziek, ze vinden het belangrijk dat kinderen altijd kind kunnen zijn. ‘Gezond worden en gezond opgroeien’ noemen ze dat. Het ziekenhuis investeert daarom veel in wetenschappelijk onderzoek dat altijd binnen dit thema moet vallen. De ambitie: binnen een paar jaar tot de wereldtop te behoren op het gebied van zorg en wetenschap. Een mooi initiatief en tijd voor ondersteuning, vond Gers!

‘Ik hoop op genoeg geld om wat leuks te kopen voor de zieke kinderen. Om ze op te vrolijken’

Van kleuren tot scheuren

Dus vroegen we alle kids tussen vier en twaalf jaar een tekening te maken van hún leukste stukje Rotterdam. Of dat nu het skatepark, de speeltuin, de school, of misschien wel de slaapkamer was. Alles kon en alles mocht. Uit de stapels platen werden 365 tekeningen uitgekozen. En dat is niet voor niets. De hele verzameling wordt gebundeld tot een scheurkalender. Voor elke dag van het jaar een nieuw en cool kunstwerk.

Doris van vijf weet wel waarom ze mee tekende: “Ik hoop dat we heel veel geld ophalen zodat alle kinderen beter gemaakt kunnen worden.” Zelf is ze ook weleens in het ziekenhuis geweest. Dat kwam doordat ze tegen een paaltje fietste waardoor ze een flinke klap maakte. Gelukkig viel het achteraf mee. Het leukste van Rotterdam vindt ze Diergaarde Blijdorp. “Vooral spannende dieren zoals de tijgers, leeuwen en krokodillen”.

Ook Robin van zeven is enthousiast. “Superleuk om mee te doen”, vertelt ze. “Gelukkig heb ik zelf niet echt in het ziekenhuis gelegen. Alleen een keer voor een gebroken arm. Ik hoop op genoeg geld om wat leuks te kopen voor de zieke kinderen. Om ze op te vrolijken.”

Een kleurig begin van 2018

Deze unieke scheurkalender is te koop via hetrotterdamswarenhuis.nl en bij het Sophia waarbij vanzelfsprekend de hele opbrengst gaat naar het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Omdat elkaar helpen ons verder brengt in Rotterdam.