Kloppend hart van Rotterdam

Wildlife Film Festival Rotterdam

Naomi Brandwijk Tekst
De IJsvogel Beeld

Na maanden van voorbereiding is het deze week eindelijk zover. Morgen gaat het Wildlife Film Festival Rotterdam van start. Daarmee wordt het Rotterdamse filmtheater Cinerama vier dagen lang omgetoverd tot ‘the place to be’ voor de echte natuurliefhebber.

‘The place to be voor de echte natuurliefhebber.’

Met een selectie van ruim vijftig nationale en internationale films- en documentaires, een groot aantal interessante sprekers en een officiële award uitreiking, kan het Wildlife Film Festival Rotterdam zich met trots een nieuwe aanwinst voor de stad noemen.

‘Rotterdam is de mooiste stad van Nederland en kent daarnaast een lange filmfestival geschiedenis’

Het Wildlife Film Festival Rotterdam is een initiatief van Raymond Lagerwaard: festivaldirecteur en Rotterdammer. Toen Raymond op het idee kwam om het festival op te gaan zetten, twijfelde hij geen moment aan de locatie. Rotterdam moest en zou de stad worden waar het eerste en ook nog eens grootste natuur filmfestival van Nederland plaats zou vinden. ‘Rotterdam is de mooiste stad van Nederland en kent daarnaast een lange filmfestival geschiedenis’, aldus Raymond Lagerwaard. Met het festival wil hij mensen graag op zijn manier bewust maken van hoe belangrijk de natuur is.

Beeld: De IJsvogel

Het festival kent een breed programma. Zo wordt donderdagavond het festival afgetrapt met de première van de film ‘De IJsvogel’ en aansluitend een welverdiende feestelijke borrel. Ook komen natuurfotografen Edwin Giesbers en Jasper Doest langs, die onlangs allebei een mooie award in ontvangst hebben mogen nemen. Edwin de award voor ‘Wildlife Photographer of the Year’ in de categorie ‘amfibieën en reptielen’ en Jasper voor ‘European Wildlife Photographer of the Year’ in de categorie ‘mens en natuur’.

Voor kids is er ook genoeg te beleven tijdens het festival. Zo is er onder andere een documentaire gemaakt in Tiengemeten met kinderen uit groep 7 en 8 van de Rotterdamse basisschool Over de Slinge en heeft FSC Nederland (een van de partners van het festival) een fotowedstrijd georganiseerd waarvan de tien beste foto’s tijdens het festival geëxposeerd zullen worden.

‘Een festival dat er echt toe doet!’

Waarom je het Wildlife Film Festival Rotterdam absoluut niet mag missen? Daar is festivaldirecteur Raymond Lagerwaard heel duidelijk over: ‘het Wildlife Film Festival Rotterdam is een festival dat er echt toe doet!’.

Benieuwd naar het volledige programma van het festival? Neem dan eens een kijkje op de website www.wffr.nl en wie weet zien wij jou deze week in Cinerama!