Kloppend hart van Rotterdam

We maken in 48 uur een film

Chris van Marion Tekst

Dit weekend strijkt het 48 Hour Film Project neer in Rotterdam. Nu al krioelt het in de stad van de filmmakers, acteurs en camjo’s. Er doen dit jaar maar liefst 52(!) teams mee. Zij maken allemaal vanaf vrijdagavond in 48 uur een echte film. Één van de deelnemende teams is Team Gers!. En via dit liveblog vertellen wij je heel het weekend onze verhalen vanaf de set. 

Volg Team Gers! ook op Facebook en Twitter.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn…

Ingeleverd!

Update Zondagavond 19:30 uur

Wij hebben onze film ingeleverd bij LantarenVenster. Het 48 Hour Film Project 2015 zit erop. Woensdag wordt onze film aan het publiek getoond en vrijdag is de grote prijsuitreiking. Voor nu zit dit weekend erop. Wij gaan slapen.

Wil je foto’s bekijken? Onze setfotograaf Martin zette ze online op Flickr

Wil je het weekend nabeleven? Check de teamwebsite

De filmposter, gemaakt door Rene

De editors

Update Zondagmiddag 15:30 uur

Dennis is onze editor en hij werk vandaag keihard om onze film verder te perfectioneren. En hij staat er niet alleen voor. Samen met de scriptschrijver, regisseur en cameraman maakt hij van alle losse stukken film een mooi, vlotlopend verhaal. Het verhaal Om Anne.

Ondertussen wordt aan de andere kant van het Gers!magazine HQ gewerkt aan het sounddesign en de filmposter. Over een paar uur leveren wij onze film in. #48hfp010

Marnix, Dennis, Rien en Roland

Het staat erop

Update Zaterdagavond 23:30 uur

Alle scenes staan op film. Voor het laatste shot moesten we nog even op lokatie in Blijdorp filmen. In de wijk Blijdorp, dus niet de dierentuin. We filmden in een huis, maar de kinderen sliepen al. Dus de crew moest heel zachtjes te werk gaan. Zondag wordt er op het Gers! magazine HQ heel de dag gemonteerd, ge-edit, gecomponeerd en ge-sound-designet. Om 1 minuut voor 19:00 uur scheuren we naar LantarenVenster om Om Anne keurig op tijd in te leveren.

Buitenscene filmen

Update zaterdagmiddag 15:30 uur

Zonder buitenscene geen topfilm. Dus aan de kop van de Rotterdamse Schiehaven verzamelt de crew inclusief een witte bus zich voor het schieten van de buitenscene. Hoe het afloopt… Dat zie je aanstaande woensdag in LantarenVenster.

Lunch!

Update zaterdagmiddag 13:00 uur

De crew laat de heerlijke broodjes goed smaken. Bedankt Martin! En direct na de lunch snellen we ons weer naar boven. Want daar wordt de bedscene opgenomen. Het is de 3e scene die vandaag geschoten wordt, dus we liggen mooi op schema. Tijdens de bedscene bladert hoofdrolspeler Gurkan droevig door de foto’s op zijn iPad.

De scene wordt voorbereid

We zijn begonnen

Update zaterdagochtend 9:00 uur

Het script is af (tot vannacht 4:00 uur is eraan aan gewerkt) en de film ‘Om Anne’ is geboren. De scriptschrijvers, regisseur en acteurs spreken onder het genot van voldoende koffie nog één keer het script door.

Bespreking van het script

En het genre is…

Update vrijdagavond 20:00 uur

Vrijdagavond om 19:00 uur trapten we in LantarenVenster het weekend af. De loting bepaalde welk genre we gaan maken en wat de verplichte elementen werden. Het genre dat wij gaan maken is een Dark Comedy.

Het verplichte personage is Job of Josje Smit. Hij of zij is koerier van beroep. Het verplichte  voorwerp is een kwast en de verplichte zin is: “Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn”. Kortom: Perfect personage, voorwerp en zin voor de mooiste Dark Comedy van 7 minuten ooit.

Onze scriptschrijvers starten nu met het schrijven van een heerlijke Dark Comedy. Morgenochtend staan de camera’s, acteurs en geluidsapparatuur klaar om de film te schieten.