Kloppend hart van Rotterdam

Tropicana Fest 2022

Emma Bal Tekst

Mensen verbinden door kunst. Dat is waar Tropicana Fest om draait. Door het ongewone samen te brengen kun je in het voormalige Tropicana zwembad genieten van Rotterdamse kunst en muziek. Als dat geen gers festival beloofd te worden…

URBANISMS

In 2020 werd het allereerste Tropicana Fest georganiseerd. Nu we na twee jaar weer mogen, organiseren stichting NEON en artiest Guus Bok het tweede Tropicana Fest ooit. Op 1, 2 en 3 april zal in BlueCity beeldende kunst en muziek voor jong en oud te bewonderen zijn. ‘URBANISMS’ is het thema dat dit jaar centraal staat; over de spanning tussen architectonische creaties en hoe dit ons als mens beïnvloedt. Onder andere Michael Bom, Barbara Helmer, Douwe Halbertsma en Ruud Goedhart zijn beeldende kunstenaars die deze spanning proberen te vangen in kunstwerken die organisch, zacht en natuurlijk zijn.

Line-up

Als dit je nog niet genoeg overtuigd heeft, doen de namen van de artiesten en muzikanten dat wel. Trio Vamonos, Ntjam Rosie, DJ Franky Sticks en Max Horák zijn een aantal van de artiesten die je live kunt horen en zien. Ook medebedenker en Rotterdamse zanger Guus Bok zal samen met zijn band een concert geven. Zaterdagochtend staat helemaal in het teken van kinderen. Dan geeft Rotterdams favoriete poppenspeler Wim Noordergraaf een spetterende show. Voor de rasechte klassieke muziekliefhebbers onder ons is er op zondagochtend een klassiek lunchconcert te beluisteren, gegeven door het Young Talent Orchestra van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

TFGERS

Voor het ervaren van dit unieke, culturele festival kun je een keuze maken uit tickets voor één show, een hele festivaldag of natuurlijk gewoon het hele festival bijwonen met de speciale ‘Fest Pass’. En nu natuurlijk de gers op de taart, want voor alle Gers! volgers is er 10% korting op alle tickets met de code TFGERS. Zien we je dan?

Voor meer info en tickets ga je naar www.tropicanafest.nl