Kloppend hart van Rotterdam

Tour de Gers!

Sander Grip Tekst
Eric Fecken Beeld

Op de stralende namiddag van woensdag 13 mei 2015 lanceert Gers! de alweer negende editie van het magazine over Rotterdam op z’n best. Deze uitgave kleurt geel als verwijzing naar de Tour de France, die over anderhalve maand door de straten van de Maasstad dendert op weg naar haar uiteindelijke eindpunt Parijs.

Een uitbundig stralende voorjaarszon. De achtertuin van het Bilderberg Parkhotel stampvol mensen die verwachtingsvol met een biertje of wijntje in de hand luisteren naar de opzwepende noten van DJ Joey. Herman Oudwater, die in twee dagen tijd doorbreekt als nationale bekendheid omdat hij samen met zijn kleindochter figureert in het prachtige filmpje In naam van Rotterdam, als speciale gast. De heerlijke versnaperingen van topkoks Richard de Vries en Erik van Loo.

Richard Groenendijk zingt ‘Jongen loos’

Langzaam kruipt de namiddag naar haar hoogtepunt. Dan zingt cabaretier Richard Groenendijk indrukwekkend fragiel over ‘Het Rotterdam, dat niet van mij is’, als een reïncarnatie van Evita Perron vanaf het balkon neerkijkend op de mensen. Met het wegsterven van de laatste noten krijgt hij een dik geel tijdschrift in zijn handen gedrukt.

Groenendijk houdt hem trots hoog boven zijn hoofd en dan is Gers! #9 officieel een feit.

VLNR: Richard Groenendijk, Wouter van Lieburg, Herman Oudwater, Edwin Veekens en Arjen van Riel

Het feest barst in volle omvang los. Half Way Station trekt van leer met een paar fijne nummers die nergens opdringerig worden. Mensen slaan nieuwsgierig de gele Gers! open en zoeken de verhalen over zichzelf, over de mensen die ze kennen en over al dat andere dat Rotterdam maakt tot de stad die zij is. De dames van Rent-a-Hostess, uitgedost in wielertruitjes vanwege het thema, delen de magazines uit onder de gretige bezoekers. In de schemering wordt nog eenmaal In naam van Rotterdam gedraaid. De film herdenkt het bombardement op de stad, nu 75 jaar geleden. En met een goed gesprek, heerlijke hapjes in de hand of swingend op de beats van de dj, werd het nog laat in de achtertuin.

Ook dit keer willen we iedereen bedanken die de release party mede mogelijk gemaakt heeft. Onze dank gaat speciaal uit naar: Builderberg Parkhotel, Rotterdam business events, Richard Groenendijk, Half Way Station, Squad Deluxe, Beamerhuren.nl, Rent-a-Hostess en DJ Joey.

Wil je de foto’s van de lancering bekijken, ga dan naar Facebook.