Kloppend hart van Rotterdam

Dansen voor Roparun-teams doorslaand succes

Sander Grip Tekst
IDM Photography Beeld

De Roparun lopen is 1 ding, het is natuurlijk wel de bedoeling daarmee zoveel mogelijk geld bij elkaar ze verzamelen voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Dus sloegen Team Rotterdam en Team Gers! de handen ineen en organiseerden op 24 april een waanzinnig dansfeest in de Arminius Kerk. Het werd een daverende nacht.

Samen sta je sterk

Onder het mom “Samen sta je sterk en bereik je meer” wilden beide teams een bijzonder feest geven om daarmee geld in te zamelen voor de Stichting Roparun. Het geld dat deze stichting ophaalt via de langste estafetteloop ter wereld, is bedoeld voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Deze zorg richt zich op “leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Al snel was de link gelegd naar topuitbater Henk van Beek van Het Halve Maatje. Samen met hem vonden de twee teams het bestuur van de Arminius Kerk bereid belangeloos mee te werken aan een dansfeest in de kerk. Met deze toplocatie op zak, werden vervolgens al snel dj’s Mariek Fanatiek en Richard van de Meeberg bereid gevonden mee te werken. Ilya de Milde (Idm Photography) was ten slotte bereid alles vast te leggen.

Foto: IDM Photography

Snel uitverkocht

Binnen een week waren alle 600 kaarten voor het feest Rotterdam Danst in de Arminius Kerk verkocht en op 24 april stond een lange rij gasten te popelen voor de kerkdeuren. Hoewel de organisatie nog licht gespannen aan de avond begon, was 1 ding al snel duidelijk: het dak ging eraf. Als 1 zinderende massa dansten de gasten op de aanstekelijke mix van Mariek Fanatiek en Richard van de Meeberg. Het was een ware trip down memory lane met stampende disco en house uit de jaren tachtig en negentig. Menig aanwezige zal met weemoed teruggedacht hebben aan de disco-avonden uit zijn of haar eigen jeugd. Pas na het wegsterven van de laatste beukende noten, accepteerden de gasten dat het feest afgelopen was en ze naar huis moesten. Er was maar 1 conclusie mogelijk. Rotterdam Danst? Dat smaakt naar meer!

Alles voor het goede doel

Alle inkomsten van Rotterdam Danst in de Arminius Kerk – via verkoop van drank, toegangskaarten en de garderobe – gaan rechtstreeks naar de twee hardloopteams Team Rotterdam en Team Gers! voor hun donaties aan de Stichting Roparun.

Foto: IDM Photography