Kloppend hart van Rotterdam

Stalen ballen op Katendrecht

Chris van Marion Tekst
Luc Büthker Beeld

Met een ferme druk op de knop openden de vrienden van Wij zijn Gers! het jaar 2018. Met die knop lanceerden we een stalen bal die op hoge snelheid door de flipperkast flipperde. Welkom in het enige echte Dutch Pinball Museum. Welkom bij de nieuwsjaarsborrel van Wij Zijn Gers!, de aftrap van weer een geweldig jaar vol prachtige business en mooie events.

Het Dutch Pinball Museum zit op Katendrecht. Hier kun je niet alleen de meest unieke flipperkasten bekijken, je mag er ook mee spelen. De vrienden van Wij zijn Gers! lieten zich dat geen twee keer zeggen en flipperden er gretig op los. En het toffe is dat iedere kast een eigen, bijzonder verhaal heeft, een verhaal dat tijdens het spelen nog beter tot uiting komt.

Gedurende de avond speelden we één heel belangrijke wedstrijd. Iedereen kreeg 1 stalen bal om zo veel mogelijk punten mee te halen. Het grappige was dat veel stoere flipperaars met die ene bal volledig door het ijs zakten. Terwijl sommige beginners de bal heel lang in het spel wisten te houden en een topscore noteerden. De winnaar was Arthur Bouw. Met natuurlijk een gigantisch puntenaantal (zoals dat hoort bij flipperen).

Chez Jan zorgde voor de culinaire aankleding. Zij maken de beste hotdogs van Nederland. En dat is iets waarvoor iedereen graag in de rij wilde staan.

Tijdens de start van deze avond vertelde Edwin Veekens dat Wij zijn Gers! mooie Rotterdamse stichtingen onder de aandacht wil brengen, bijvoorbeeld met een artikel in Gers! magazine. Alle leden mogen meebeslissen welke stichting we dit jaar in het licht zetten. Dus houd de nieuwe Gers! in de gaten voor meer informatie over Wij zijn Gers! en de gekozen stichting.