Kloppend hart van Rotterdam

SMAAKmag.

Gers! magazine Tekst
Remie Kranendonk Beeld

Rotterdam is een nieuw magazine rijker: SMAAKmag. SMAAKmag. richt zich op iedereen die van eten en drinken houdt. Het magazine, dat elk kwartaal verschijnt, beperkt zich bewust niet tot één doelgroep, tot één smaak. Alle smaken komen aan bod in SMAAKmag.

Het idee ontstond, hoe kan het ook anders, tijdens een etentje. Edwin Veekens en Arjen van Riel, de mannen achter Gers! Magazine, ontdekten dat er een breed smaakplatform ontbrak in de stad. ´´Over eten en drinken raakt niemand uitgepraat. Waarom zouden we dan niet al die smakelijke verhalen, recepten, tips en foto’s bundelen?´´

Verplicht leesvoer voor iedereen die van haute cuisine, barbecue, soul food, healthy food en/of een snelle hap houdt

Edwin en Arjen zijn Rotterdammers, en Rotterdammers weten van aanpakken. Afgelopen maandag was het zover. In de Foodhallen, waar anders in Rotterdam komen zoveel smaken bij elkaar, werd SMAAKmag. onder massale belangstelling gelanceerd. Het resultaat is een magazine met smaakmakende interviews, interessante reportages, columns met topchefs, nieuwsfeitjes en recepten passend bij het seizoen. Verplicht leesvoer dus voor iedereen die van haute cuisine, barbecue, soul food, healthy food en/of een snelle hap houdt.

In SMAAKmag. duikt cabaretier Richard Groenendijk achter de coulissen in zijn favoriete restaurant, deelt chef-kok Michael Schook van Héroine zijn herfstrecepten, laat London Loy zich inspireren door de eindeloze steppes van Mongolië, steelt souldiva Shirma Rouse de show achter het fornuis, steekt tweesterrenchef François Geurds zijn mening over het nut van een goed ontbijt niet onder zijn riante draaifauteuils.

Het eerste exemplaar was uiteraard voor Richard Groenendijk en Rob de Callafon van eetcafé Thailand, het favoriete restaurant van de Rotterdamse cabaretier en presentator. Hij zei vereerd te zijn het covermodel te mogen te zijn van de allereerste editie van SMAAKmag..

www.smaakmag.nl

Redacteur: Julie Berents