Kloppend hart van Rotterdam

Rotterdam Unlimited

Gers! magazine Tekst
Ducos Productions Beeld

Het is je wellicht niet ontgaan; in zo’n twintig winkeletalages in de stad zijn prachtige exotische kostuums te bewonderen, op Centraal Station wordt geëxposeerd met afbeeldingen waar je u tegen zegt en de gekleurde vlaggen zijn weer volop aanwezig op het Stationsplein. Juist! Het is weer tijd voor Rotterdam Unlimited. Gers! ging in gesprek met Guus Dutrieux en Rodney Lont; de directeur en de marketing- en communicatiemanager van Ducos Productions, oftewel; de organisatie achter Rotterdam Unlimited.

‘Drie jaar geleden sloegen Dunya Festival en Zomercarnaval de handen ineen en werd Rotterdam Unlimited geboren; een festival dat staat voor de viering van culturele diversiteit’, aldus Guus Dutrieux.

‘De viering van de culturele diversiteit uit zich in verschillende programmaonderdelen, waarbij er dit jaar ingezoomd wordt op Suriname en China’. Zo kun je onder andere op het Hofplein terecht voor een optreden van Typhoon, die tijdens het festival Surinaamse invloeden vertegenwoordigt door nummers van zijn laatste plaat ‘Lobi Da Basi’ (Surinaams voor ‘liefde is de baas’) te spelen en zullen er artiesten als Gentleman en Akwasi optreden. Een artiest die ook zeker niet vergeten mag worden, is funklegende George Clinton die samen met The Parliament/Funkadelic een show weg zal geven op het Hofplein.

‘Op het Schouwburgplein zullen wij met Rotterdam Unlimited meer de diepte ingaan als het gaat om de verschillende culturele invloeden. Rotterdam kent enorm veel verschillende culturen en het is belangrijk om hier op in te spelen. We leven met zijn allen samen in een grote stad en het is mooi als we meer over elkaars cultuur en over de effecten die de verschillende culturele invloeden hebben op onze stad van morgen te weten kunnen komen. Zo kun je bijvoorbeeld morgenmiddag op het Schouwburgplein terecht voor een show van Hakim; een Nederlands – Algerijnse theaterartiest en mimespeler die bij het grote en kleine publiek bekend is geworden door zijn rol in Sesamstraat.’ Ook voor de jonge Rotterdammers is Rotterdam Unlimited dus een echte aanrader.

Naast een buitenprogramma, is er tijdens het festival ook een binnenprogramma. Zo kun je vanavond al terecht bij Rotown voor ‘Rotterdam Unlimited presents Couleur Café’; volgens velen het beste urban music festival dat wordt georganiseerd door onze Belgische buren en wordt er donderdag in De Doelen de laatste voorstelling van ‘Mijn vader, de Expat’ vertoond, waarmee Abdelkarim El-Fassi het verhaal verteld over zijn vader die vanuit Marokko als gastarbeider naar Nederland kwam.

Kortom; genoeg te beleven in de stad deze week! Voor het volledige programma van Rotterdam Unlimited verwijzen wij je graag door naar de website van het festival zelf:

http://rotterdamunlimited.com/programma/timetable/18-juli