Kloppend hart van Rotterdam

Report Rotterdam

Wouter van Lieburg Tekst

Na het overweldigende succes van het “grote” Report Rotterdam, heeft onze eigen Freek van Arkel het boek in een kleiner, softcover model uitgebracht. Net zo dik, maar alleen het formaat is iets handzamer. En ook voordeliger. Het boek is nu te koop via onze webshop.

Rotterdamse haven

Er zijn maar weinig fotoboeken die specifiek over de Rotterdamse haven gaan, laat staan die 25 jaar van de haven belichten. Report Rotterdam mag met recht de titel ‘het mooiste fotoboek over de Rotterdamse haven’ dragen.

Een hernieuwde blik op die haven kan geen kwaad, om ook eens iets anders te zien dan een roemrucht verleden of een indrukwekkend economisch verschijnsel. Met dit boek, met het beeldverslag van het fotografen-leven van de Rotterdammer Freek van Arkel keert de stad het gezicht naar de haven. Zoals Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam het in zijn voorwoord voor het boek schrijft:

‘Dit boek presenteert niet alleen die grootse haven en de artistieke schoonheid die het werk van Freek van Arkel kenmerkt, maar het is ook een aansporing zoektochten te ondernemen naar ‘de achterkant van de haven van Rotterdam’. Daar zou heel Nederland wel bij varen.’ 

Freek van Arkel

Freek is – naast een van onze makers – een gedreven fotograaf. Geschoold op de Willem de Kooningacademie werkt Freek nu als zelfstandig fotograaf. Freek doet opdrachten voor uiteenlopende (reclame)bureaus en bedrijven. Daarnaast besteedt hij zijn tijd ook aan eigen werk, waaronder Report Rotterdam.

Beste Rotterdamse boek

Report Rotterdam heeft bijna alle grote media gehaald met lovende recensies. De jury van het beste Rotterdamse boek sprak de volgende lovende woorden:

“Een eervolle vermelding is er voor Report Rotterdam, het boek dat fotograaf Freek van Arkel maakte van de haven. Melancholiek en poëtisch. Van Arkel benadrukt het mythische en surrealistische karakter van de haven. De mens is vooral afwezig. Dankzij deze foto’s komt de haven voor het eerst echt dichterbij.”

Succesnummer

Met trots hebben we de herdruk van Report Rotterdam in onze webshop opgenomen. Sindsdien hebben honderden mensen het boek besteld. Ook geïnteresseerd? Voor EUR 24,90 is Report Rotterdam te bestellen via https://hetrotterdamswarenhuis.nl/assortiment/boeken/report-rotterdam.

Tijdelijke actie: voor EUR 18,– extra krijgt u Gers! perspectief meegeleverd. Bestellen via https://hetrotterdamswarenhuis.nl/assortiment/boeken/combi-gers-perspectief-report-rotterdam