Kloppend hart van Rotterdam

‘Met geen pen te beschrijven’

Esther Wienese Tekst
Chris Bonis Beeld

Wie: Mike Sier Wat: zelfstandig sales business consultant Waar: Wijnhaven

Door een vertraging van een jaar trokken Mike Sier en zijn vrouw Iny pas op 15 maart 2020 in hun appartement op de 21e etage van The Muse. Het was het wachten waard. “We genieten elke dag van wat we driekwart jaar geleden voor het eerst zagen tijdens de open dag: een glazen pui van circa veertien meter met een uitzicht dat met geen pen te beschrijven is. Echt, gewoon geweldig.”

Alle kopers mochten drie jaar geleden vijf opties nemen op appartementen in de nieuwbouw aan de Wijnhaven. Mike en Iny Sier namen slechts één optie. Dit appartement. “We hebben bewust gekozen voor zo hoog mogelijk, bewust voor minimaal inzicht van buitenaf, bewust voor twee terrassen en bewust voor uitzicht op de Maas, niet op de Markthal-zijde. We zijn heel gelukkig dat Ooms ons dit appartement heeft gegund.”

Badjas

Het echtpaar trok in hun huis bij de start van de Corona-lockdown. “We hadden ons verheugd op de dynamiek en levendigheid van de Wijnhaven en zaten te popelen om alle terrassen te pakken toen de overheid zei: ‘Hartelijk gefeliciteerd, u mag thuisblijven’.”

Maar goed, als je toch thuis moet zitten, dan graag hier. “Zeker met dit mooie weer. Ik geniet in mijn badjas van de opkomende zon en het ontwaken van de stad. Ik start ‘s morgens op het terras met mijn zakelijke telefoontjes. Alleen voor skype-gesprekken en klantafspraken wandel ik zeven minuten naar mijn eigen kantoor op de Aert van Nesstraat.”

De nieuwe gordijnen hangen net, al verwacht Sier niet dat ze vaak dicht gaan. “Hooguit om de zon buiten te houden.” Verder is het elke dag bij elk tijdstip en bij elk weertype in de stad genieten van 190 graden skyline. Overdag is het uitzicht richting Willemsbrug gaaf. Met de bocht van de brede Maas erachter. We zien op de rivier de grote jongens van de binnenvaart, de waterbussen, watertaxi’s, speedboten en sloepen.”

Affakkelen

“’s Avonds is de andere kant gaaf met de iconische Red Vessel 11 voor de deur, de lichtjes in de omgeving van de Witte de With, de verlichte letters van het Erasmus MC en de gekleurde Euromast. Met deze heldere avonden zie je in de verte het affakkelen van de industrie in de Botlek. Dit is zo gaaf. Dit hadden we nooit zo verwacht.”

Dit is het slot van de rubriek Het uitzicht van… die redacteur Esther Wienese en fotograaf Chris Bonis zes jaar lang met veel plezier maakten. In de volgende Gers! starten we een nieuwe rubriek.