Rotterdammers maken Rotterdam

In het middelpunt

Serga van Roon Tekst
Gers! magazine Beeld

Hij steekt als de spreekwoordelijke naald uit de kaart van Rotterdam: de Euromast. Hij is in 1960 neergezet als uitkijktoren en is dat nog steeds, zij het met een meer toeristische en recreatieve invulling. Maar de Euromast is meer dan een van de grootste toeristische attracties van onze stad. Directeur Souad El Hamdaoui legt uit.

Een beter en mooier overzicht over de stad en zijn wijde omtrek bestaat niet. Punt. Dus wat is er logischer dan de Euromast te verbinden aan de diverse activiteiten in de stad? Zoals het aankomende China Light festival, waarover elders op deze pagina’s meer. “Vanuit de Euromast kijk je natuurlijk uit over de haven en het bedrijfsleven die altijd in beweging is, maar ook over een van de meest bruisende steden ter wereld die ook veel kunst en cultuur herbergt”, aldus de enthousiaste El Hamdaoui in ‘haar’ restaurant op 96 meter hoogte.

‘De Euromast staat letterlijk en figuurlijk midden in het hart van Rotterdam’ 

Goede zaken

“Natuurlijk is de Euromast een van onze grote toeristische attracties. Die rol vervullen we met verve. In een moeilijke economische tijd blijkt de Euromast ten opzichte van andere grote landelijke attracties nog steeds goede bezoekersaantallen te scoren. Het leuke van de Euromast is wel dat we steeds meer verbanden leggen tussen wat er in Rotterdam gebeurt en op die manier de stad nog meer kunnen laten schijnen. Daarom zijn we inmiddels ook echt veel meer dan een attractie: het is ook een prima ontmoetingsplek voor het bedrijfsleven, zowel voor vergaderingen, presentaties en ontvangsten als voor het organiseren van leuke, en zeker ándere evenementen,” vertelt de gedreven directeur die ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het monument in 2010 uiteraard zelf ook van de Euromast abseilde. “Wil je ontdekken hoe Gers Rotterdam is? Dan is dit ‘the place to be’!”