Rotterdammers maken Rotterdam

Iedereen houdt van romantiek

Gerrit van Loon Tekst
Joost van der Vleuten Beeld

Waar in 1880 Vrouwe Adriana Romein een theetuin begon, staat nu Monique Delfgaauw aan het roer van Lommerrijk. In de evenementen- en trouwlocatie aan de Straatweg staan liefde en beleving voorop.

Monique (51) komt uit een ondernemersgezin. Ze groeide beschermd op in Rotterdam-Blijdorp, waar haar ouders een parfumeriezaak hadden. Samen met haar twee zussen hielp ze altijd mee met inpakken van parfumerie-artikelen. Na het vwo belandde ze als ‘duizendpoot’ bij Lommerrijk. Het was bedoeld als tussenjaar voordat ze zou gaan studeren, maar ze werd al snel tot hoofd Algemene Zaken benoemd. Nu is ze al weer drie jaar directeur van Lommerrijk en het bijhorende bowling-, grill- en eetcafé Dok 99.

Heel Rotterdam kwam vroeger voor vertier naar de theetuin. Anno 2015 heeft Lommerrijk een geheel vernieuwde trouwzaal. “Twee keer per jaar organiseren wij een trouwbeleving. Bootsen we met acteurs een complete bruiloft na en zijn toekomstige bruidsparen voor even de gasten. Dat werkt voor hun beeld beter dan een stand met folders.”

Het suffige imago schudde Lommerrijk afgelopen jaren van zich af. Na de re-styling staat er aan de Straatweg een stoere, prachtige (trouw)locatie voor evenementen van 25 tot 500 personen. In de rug gedekt door weelderige kastanjebomen aan de Bergse Achterplas. Met het salonbootje Vrouwe Romein uit 1932 klaar om af te varen.

Monique: “Ik ben avontuurlijk aangelegd. Speelde in mijn kindertijd met zussen uren cowboytje in een bunker in Burgh-Haamstede. Dat ik mij nu elke dag omringd zie door liefde, vreugde en plezier is geweldig. Romantisch aangelegd? Mwah. Eerder zakelijk. Maar iedereen houdt van romantiek, dat maakt het leven nog mooier.”