Kloppend hart van Rotterdam

‘High-five? Nee: boks, meester!’

Klaas Daane Bolier Tekst
Geisje van der Linden Beeld

Het plezier van ‘zijn jongens’. Dat is de reden waarom Rob de Hoog zoveel uren te vinden is op de velden van SC Excelsior. ‘Zijn jongens’, dat zijn de jongste voetballertjes van de voetbalclub en Rob verzorgt de competities voor hen. De teams hebben klinkende namen als Barcelona, Real Madrid, Holland. Compleet met bijpassende shirtjes. “Vinden ze geweldig natuurlijk!”

“Maar er gaat veel tijd in zitten, hoor. Speelschema’s maken, scheidrechters regelen, uitslagen op de website zetten, noem maar op. Komt er weer zo’n jochie naar me toe om te vertellen dat de uitslag niet klopte, want ze hadden toch echt met 6-4 gewonnen en niet met 5-3. Dat leeft enorm. Maar het belangrijkste is dat ze plezier hebben. Winnen is leuk, maar hé, als er een vliegtuig overkomt, is dat toch ook mooi? Daar mag je dan best even naar kijken.”

Na het voetbalweekend is het wasdag. Rob laat de twee wasmachines op de club overuren draaien om alle tenuetjes schoon te krijgen. Hij doet het met veel plezier en denkt nog lang niet aan stoppen. “Het contact met die kleintjes, de jongsten zijn vijf jaar, is zo leuk. Dan willen ze je allemaal een high-five geven of, hoe heet dat ook alweer, een boks. Soms noemen ze me meester, daar moet ik altijd zo om lachen!”

Meisjesvoetbal

Rob is nu bezig met het opzetten van een competitie voor meisjesvoetbal. “Dat loopt nog niet echt storm. We kunnen nog wel wat aanmeldingen gebruiken. Die competitie ga ik trouwens zelf niet leiden. Als ik dat er ook nog bij ga doen, krijg ik ruzie met mijn vrouw, haha.”


Tijdens het maken van deze Gers! kregen we het trieste bericht dat Rob na een kort ziekbed is overleden. In overleg met Robs familie is besloten dit artikel toch te plaatsen als eerbetoon aan Rob. De redactie wenst zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.