Kloppend hart van Rotterdam

Gers! in de Centrale Bibliotheek

Gers! magazine Tekst
Marieke Odekerken Beeld

Gers! magazine bestaat 3 jaar en dat vieren we. In de Centrale Bibliotheek is van 18 november tot en met 14 december 2015 een speciale tentoonstelling te zien van de fotografie en de mensen die in deze 3 jaar in het magazine de revue passeerden. Mensen die hart voor de stad hebben. Mensen met liefde voor Rotterdam.

Een liefde voor de stad van waaruit ook Gers! geboren is. Een liefde die we zonder gêne belijden. Rotterdam is leuk, gedurfd en vernieuwend. Natuurlijk sluiten wij onze ogen niet voor de dark side van de stad, maar wij vinden dat andere media de kloterigheid van Rotterdam genoeg belichten. Wij bieden juist het andere geluid. Het geluid waarin uiteraard plaats is voor kritische meningen, Rotterdammers vinden een beetje kankeren op de stad nou eenmaal fijn. Maar wij kiezen bewust voor al het uitdagende en vernieuwende dat Rotterdam te bieden heeft.

Gers! bestaat 3 jaar en het smaakt eerlijk gezegd naar meer. Wij willen door; er blijft nog genoeg te dromen over. Zo is het wel tijd dat gers weer terugkeert in de Dikke van Dale. Ook moet Gers! op alle Rotterdamse trams, billboards en vlaggen staan. En Gers! magazine hoeft niet alleen een begrip te zijn in Rotterdam; tot ver daarbuiten moet Gers! het geluid van Rotterdam laten klinken. Niet om het magazine zelf, maar om hetgeen waarvoor het staat: een mooi, bruisend Rotterdam. Een stad met een hart, een stad die we met zijn allen omarmen.

Wouter van Lieburg, Edwin Veekens en Arjen van Riel

NB. De tentoonstelling, gemaakt door Harry Hoek en Marjoleine Molenaar, is tot 14 december 2015 gratis te bezichtigen in de hal van de Centrale Bibliotheek tegenover de Markthal.