Rotterdammers maken Rotterdam

Boek: Over Rotterdam

Gers! magazine Tekst
Karel Tomeï Beeld

Kent u het televisieprogramma Nederland van Boven? De makers van dit programma hebben hun inspiratie opgedaan uit het boek “Over Rotterdam” van Karel Tomeï. Karel heeft met dit boek een werk afgeleverd dat Rotterdam op unieke wijze portretteert. Alle 204 bladzijden van het boek “Over Rotterdam” zijn vanuit de lucht. 

Karel Tomeï

Karel Tomeï is geboren in Rotterdam en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als luchtfotograaf. Karel is internationaal gelauwerd en heeft veel prijzen gewonnen waaronder de Kodak Award. Koning Gustav van Zweden gaf hem een prijs voor artistieke fotografie. 

In 2003 heeft het huidige PostNL twee postzegels uitgegeven met foto’s van Karel. 

Karel exposeerde over heel de wereld, waaronder Moskou, Japan en de vertrekhal van luchthaven Schiphol

Karel publiceerde verschillende fotoboeken met luchtfoto’s van Nederland en België. Daarnaast fotografeerde hij de Antillen en Zuid-Afrika vanuit de lucht. En nu dus ook Rotterdam. 

Over Rotterdam

Het boek Over Rotterdam staat vol met pareltjes van foto’s. En niet alleen de iconen zijn in het boek opgenomen maar echt letterlijk heel Rotterdam. Karel neemt je mee om vanuit de hemel een kijkje te nemen in Rotterdam vanuit de lucht. Je ziet dijken en rivieren, havens en industrie, parken en meren, bruggen en kades, naoorlogse volkswijken en vinex-locaties, oudbouw en moderne architectuur. Gefotografeerd op een manier zoals alleen Karel Tomeï dat kan: fraaie vlakverdelingen en perfecte composities. 

Al met al is het een uniek boek dat niet mag ontbreken op de koffietafel van elke Rotterdammer. En voor de prijs van EUR 29,90 te verkrijgen via Het Rotterdams Warenhuis via deze link.