Rotterdammers maken Rotterdam

Fenna van Beurden en de afdeling Events

Sander Grip Tekst
Marieke Odekerken Beeld

“De afdeling Events is verantwoordelijk voor de zalenverhuur van het museum. We beschikken over drie zalen van verschillende grootte. Zo kunnen we in de Balzaal diners voor maximaal 180 gasten organiseren en in de Salon voor maximaal 80 mensen. Beide zalen zijn klassieke ruimtes met hoge plafonds en kroonluchters. De derde zaal, de dr. Elie van Rijckevorselzaal, is een intieme zaal voor kleinere groepen.

Sinds de verbouwing, die in 2010 afgerond is, richt het museum zich meer op de verhuur van deze ruimtes. In principe kunnen deze zalen voor alle mogelijke doeleinden gebruikt worden; van bruiloften tot vergaderingen met diner. Het zijn wel vaak gala-achtige evenementen. We hebben immers de beperking van het monumentale gebouw. Een houseparty past hier niet echt en je kunt niet zomaar een spijker in de muur slaan omdat je een paar slingers op wil hangen. Ik geloof ook niet dat dat nodig is; het gebouw zelf en de ligging aan het water vormen ons unieke decor.

Ik werk zes jaar op deze afdeling. Tegenwoordig ben ik er hoofd van, maar we werken als één team. We promoten de zalen in magazines en op beurzen. En via een platform wisselen we ervaringen en tips uit met andere musea in het land die ook evenementen kunnen organiseren. Ik zeg altijd: wij verkopen het gebouw. Daarom ben ik er zelf ook graag. Het mooiste vind ik dat we zoveel functies in één pand hebben. De exposities, de evenementen, het restaurant en het terras aan het water; dat maakt onze mogelijkheden zeer divers.”