Kip in bier geeft plezier

Aan tafel

Wat wil je midden in de nacht eten na een avond het feestbeest uithangen? En als het even kan vullend, gezond én snel klaar? Het lijkt bijna niet te combineren, maar het is chef Rico van THOMS Stadsbrouwerij gelukt. Een recept zo heerlijk, dat je je weer even ‘bij mama thuis’ voelt. Herfstig, kruidig met mals vlees dat al uit elkaar valt als je ernaar wijst. Belletjes aan de jusoppervlakte die een vrolijk dansje op je tong maken en puree die naar binnen glijdt.

Bij THOMS Stadsbrouwerij kom je om het gezellig te hebben met je vrienden of collega’s, en dus minder om gezien te worden. Ellen van Zanten, die samen met haar broer Arthur eigenaar is van de stadsbrouwerij, geniet ook zelf zichtbaar als ze ziet dat de gastengroepjes in haar zaak het naar hun zin hebben. Daar is dan ook alles voor gedaan! De zaak is zo ingericht dat groepen er makkelijk plaats kunnen nemen. Aan de vier zelftaptafels belandt het vers gebrouwen, ongefilterde, ongepasteuriseerde bier via roodgelakte buizen in je glas. De gerechten worden zo aangeboden dat je als gast zelf ‘aan de slag kunt’ - denk aan een hele zalm of entrecote en bourgondische, enorme Rotterdamse borrelplanken. Niet moeilijk doen dus, wel kwaliteit bieden en iedere gast die binnenkomt echt begroeten.