Kloppend hart van Rotterdam

Een dag vol aandacht

Sander Grip Tekst
Marieke Odekerken Beeld

Volgens Eric van den Elshout, store manager van de Bijenkorf, was dit de goede vraag op het juiste moment. “Een speciaal event voor mensen die normaal niet meer dat stad in gaan? De Bijenkorf is verreweg de grootste winkel in het centrum van de stad en we willen er voor elke Rotterdammer zijn. We maken graag verbindingen.” En die verbinding was nou juist wat Gijsbert van Herk zocht. “Ik dacht: ik probeer het gewoon. Wie weet krijg ik antwoord. Dat kwam een kwartier na mijn mail: wat een mooi idee!” Eventmanager Lot Defoort: “De Bijenkorf heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid en dit idee past daar mooi in. Daarom werken we graag mee.”

“De Bijenkorf is ideaal voor een dag vol aandacht zoals Gijsbert hem voor zich zag”, gaat Eric verder. “Dit is een one-stopstore. Hier vind je alles van boeken tot kleding en koffie met iets lekkers erbij. We kunnen dus samen met Humanitas iets moois neerzetten.”

En dat moet natuurlijk op een bijzonder moment. “We doen het inderdaad niet net na de uitverkoop, maar op een moment dat de winkel helemaal in zijn veren staat. Rond de feestdagen in december of in maart als de nieuwe collecties binnen zijn. Dan is de winkel op zijn mooist. Het zal maandag in de ochtend worden. Een moment dat het rustig is en we extra aandacht kunnen geven aan de bewoners van Humanitas. Zelfs als je in een rolstoel zit of aan een bed gekluisterd bent, kun je die dag naar de Bijenkorf.”