Rotterdammers maken Rotterdam

Échte Mannen

Emiel Meijer Tekst
Emiel Meijer Beeld

“Papa, vader, ouwe”, voor vele het mannelijk karakter in het gezin met een eigen naam en manieren. Maar wat nou als je zonder deze mannelijke persoon bent opgegroeid? Welke thema’s in je kinder-, puber- en volwassen tijdperk lopen anders? Welke vragen en strijd levert dit op?

Het theaterstuk ‘Échte Mannen’ geeft je een brede kijk in deze wereld. Het is gebaseerd op 4 hoofdpersonen die zonder vader zijn opgegroeid en zich op verschillende manieren los proberen te maken van deze ontbrekende persoon.

Le Mouton Noir (het zwarte schaap), sinds dit seizoen verbonden aan Productiehuis Rotterdam, zal op 9 maart a.s. de première van ‘Échte Mannen’ spelen op de theatervloer van de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg.

Het collectief le Mouton Noir bestaat uit Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers. Beide zijn zeer actief in de theaterwereld geworden na hun studies aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en RITCS – School of Arts te Brussel.

Met hun eerste voorstelling “De Bacchanten” hebben Khadija en Scarlet al menig toeschouwers in diverse theaters laten genieten.

Verbintenis tussen de diversiteit van mensen staat hoog in het vaandel bij le Mouton Noir. Zeker nu, een tijd met heel veel onduidelijkheden en onzekerheden in de wereld.

Laat u meenemen in de wereld van ‘Échte Mannen’. Op de site is de inmiddels uitgebreide speellijst met data en plaatsen te bekijken.