Rotterdammers maken Rotterdam

Droomsessie

Naomi Brandwijk Tekst
Salih Kilic Beeld

Rotterdam samen nóg leuker maken. Wij zijn Gers! is een club Rotterdamse ondernemers die samenwerken aan de stad. Alles draait daarbij om inspiratie opdoen. Op ongewone locaties en met bijzondere thema’s. Zo gingen wij met de vrienden van Wij zijn Gers! op 10 en 17 juli voor een tweetal droomsessies op bezoek bij Buro Rietveld; een Rotterdams organisatie- en communicatiebureau.

In de wolken

Het is iets voor half 9. De vrienden van Wij zijn Gers! die vandaag de droomsessie bij Buro Rietveld bij zullen wonen komen een voor een aan op de locatie. Ook deze keer gaat het niet om zomaar een locatie; Buro Rietveld is namelijk gevestigd in De Rozenhof aan de Nesserdijk en daar heb je een prachtig uitzicht op de Brienenoordbrug, de Maas en de Rotterdamse Kuip.

Wanneer alle ondernemers zijn gearriveerd trapt Kees Jan Rietveld, de eigenaar van Buro Rietveld, af en al snel wordt duidelijk waarom de ondernemers aan een enorme witte tafel in de vorm van een wolk zitten. Vandaag draait namelijk alles om de dromen van de ondernemers.

Door zijn jarenlange ervaring als ondernemer weet Kees Jan Rietveld als geen ander dat het lastig kan zijn om de dromen die je als ondernemer hebt om te zetten in daadwerkelijke acties. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Dromen

De ondernemers worden in het diepe gegooid wanneer Kees Jan Rietveld hen vraagt om hun grootste dromen op de enorme wolk te schrijven, maar na enige motiverende woorden gaan de ondernemers enthousiast aan de slag en wordt de wolk al snel volgeschreven.

‘Mensen gelukkig maken, het grootste horeca uitzendbureau van Nederland worden en mooie dingen maken’ zijn dromen die voorbij komen. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar waarom hebben de ondernemers deze dromen en hoe zijn zij van plan deze dromen te verwezenlijken? Wanneer Kees Jan Rietveld deze vragen stelt, blijft het even stil.

Simon Sineks ‘Gouden cirkel’

Een mooi moment voor Kees Jan Rietveld om een koppeling te maken met de gouden cirkel van Simon Sinek, waarmee er in wordt gegaan op wat, hoe en waarom je als bedrijf doet wat je doet. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven zich focussen op de buitenkant, oftewel de ‘wat’ van de cirkel. Het is daarom ook niet gek dat je, wanneer je een ondernemer vraagt wat hij doet, binnen no time een heel verhaal te horen krijgt. In een mindere mate wordt er gefocust op de ‘hoe’ en eigenlijk wordt er vrijwel niet op het ‘waarom’ van de cirkel gefocust. Behoorlijk zonde wanneer blijkt dat de meest succesvolle ondernemers juist van binnen naar buiten werken en dus beginnen bij het ‘waarom’.

Koken in de buitenkeuken

Nadat er uitgebreid met elkaar is gesproken over de dromen, gaan de vrienden van Wij zijn Gers! naar buiten om in de prachtige tuin van Buro Rietveld te koken. De tuin beschikt over een mooie houten buitenkeuken en met de zon die schijnt is het natuurlijk zonde om daar geen gebruik van te maken. Onder het genot van een goed glas wijn gaan de ondernemers in groepen aan de slag en staan er binnen een mum van tijd heerlijke bruschetta’s en vervolgens gekookte mosselen op tafel. Dit biedt tevens een mooie en ongedwongen manier om elkaar nog beter te leren kennen en de ochtend te bespreken.

Ook na afloop van de droomsessie bij Buro Rietveld bleek het enthousiasme bij de deelnemers groot te zijn en kwamen er verschillende mooie reacties binnen!

‘Ik heb enorm genoten van de locatie en de aanwezige deelnemers. Geweldig.’

‘Gisteren aan het einde van de dag reed ik (mijn sluiproute) weer langs jullie prachtige kantoor en dacht met een glimlach terug aan de sessie van afgelopen vrijdag. Wat een mooie ochtend met al die inspirerende verhalen op een betoverend plekje.’

Wil je als vriend van Wij zijn Gers! ook een droomsessie bijwonen om je eigen ambities en het netwerk binnen Gers! nog beter te leren ontsluiten? Dat kan! Buro Rietveld organiseert nog twee bijeenkomsten op 18 september en 2 oktober. Kosten van deelname, inclusief lunch, bedragen 295 euro. Aanmelden kan via info@wijzijngers.nl.