Kloppend hart van Rotterdam

Dineren in de garage van De Marathon

Marsha Correlje Tekst
Marieke Odekerken Beeld

Rotterdam samen nóg leuker maken. ‘Wij zijn Gers!’ is een club Rotterdamse ondernemers die samenwerken aan de stad. Alles draait daarbij om inspiratie opdoen. Op ongewone locaties met bijzondere thema’s. De aftrap in de Garvak garage, het décor voor de Rotterdamse filmhit De Marathon, is inmiddels een feit. “De geboorte van weer een Gers!-initiatief, langs de Rotte, waar het allemaal begon…”

Trailer De Marathon

Het verhaal van de film De Marathon speelt zich grotendeels af in en rond de Garvak-garage in het Oude Noorden . Een garage middenin een woonwijk, een garage waar iedereen Rotterdams praat, een garage zonder receptie of fraaie entree – gewoon direct binnenkomen op de werkplaats. Rotterdamser kan bijna niet. Voor Wij zijn Gers! daarom alleen al de ideale locatie voor de eerste bijeenkomst.

Oestercompagnie

En een ware happening is het geworden. Dineren aan de brug waar om 17.00 uur die dag nog de laatste auto was gekeurd. In een mum van tijd toverde de Oestercompagnie de werkplaats om tot een eetgelegenheid met een enorme, gedekte ‘brug’tafel. Een avond waarop sprekers als Eric Brommert, de racedirector van de Rotterdam Marathon, gepassioneerd vertelden over de marathon en het effect van het evenement op de stad.

Eric Brommert, racedirector

“Het was een meer dan succesvolle eerste avond”, reageerde een deelnemer na afloop. “Mooi om zoveel Rotterdamse energie bij elkaar te hebben. Ik heb zelden zoveel leuke mensen op één avond ontmoet.”

Nieuwe elan

‘Wij zijn Gers!’ borduurt voort op het succes van Gers! magazine. Deze ‘stadsglossy’ is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Ontstaan vanuit de gedachte iets terug te geven aan onze stad en een podium te bieden aan al het goede wat Rotterdam te bieden heeft. 

‘De mogelijkheden zijn ongekend groot als een grote club ondernemers samen de schouders onder de stad zet’

Gers! magazine heeft bijgedragen aan een nieuw Rotterdams elan. Die spirit wil Wij zijn Gers! vasthouden en versterken. De gedachte: als twee kleine ondernemingen, carenza* en Veenman+, dit met een goed idee kunnen bereiken, dan zijn de mogelijkheden ongekend groot als een grotere club ondernemers samen de schouders onder de stad zet.

Wil je meer informatie en ben je benieuwd naar de eerstvolgende events? Kijk dan op www.wijzijngers.nl of bekijk alle foto’s van “Oesters aan de brug