Kloppend hart van Rotterdam

Culinair in de wolken op Zuid

Emiel Meijer Tekst
Emiel Meijer Beeld

Een gele mobiele hijskraan torent op zaterdag 3 december hoog in de lucht op Rotterdam-Zuid. Vele mensen aanschouwen vol bewondering het zwevende restaurant dat op 55 meter hoogte culinair genot biedt aan uiteindelijk 132 Rotterdammers.

Organisator ZieZuid en partners willen met dit Dinner in the sky Rotterdam-Zuid positief onder de aandacht brengen. Het negatieve imago van de wijk doet afbreuk aan alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van vrije tijd en horeca. Het Dinner in the sky is een opwarmertje voor het tweedaagse Tafel op Zuid Festival, dat in maart 2017 gehouden wordt. In zes rondes van 1,5 uur verzorgen chefs van diverse restaurants, waaronder Meziz Marina, Las Palmas, Obba, De Hef en Allure culinaire schilderijtjes op de borden. De diverse wijnen bij alle gerechten zorgen voor een ultieme beleving.

‘Het ferm uitgesproken “ja” vult de hemel, waarin de zon ondergaat, met een groot gejuich en applaus.’

Vanaf de eerste centimeters boven de grond tot aan de zachte landing neemt Gijsbregt Brouwer, oprichter van culinair platform De Buik van Rotterdam, de gasten mee in de wereld die Rotterdam-Zuid heet. De mooie verhalen en quizvragen leverden een fraaie interactie op tussen de gasten, chefs en uiteraard het wonderschone uitzicht. In ronde 5 zorgt een emotioneel huwelijksaanzoek nog voor een romantisch dessert. Het ferm uitgesproken “ja” vult de hemel, waarin de zon ondergaat, met een groot gejuich en applaus.

De boodschap van ZieZuid is simpel maar helder. Laten we streven naar een ongedeelde stad waar je je vol trots, zowel hoog in de wolken als met beide benen op de grond, Rotterdammer mag voelen.