Kloppend hart van Rotterdam

CHIO

Gers! magazine Tekst

Je zou bijna vergeten dat er ook nog topsport werd bedreven op het CHIO. Zeker in de ‘Top GUN Stand’, de tribune met skyboxen voor zakenrelaties, lijkt er meer aandacht voor de witte wijn, lolly’s van eendenlever en vooral: elkaar.

Ondertussen werd afgelopen vrijdag traditiegetrouw de FEI Nations Cup competitive gereden. Normaal gesproken is deze landenwedstrijd uitverkocht, maar het WK voetbal gooide waarschijnlijk wat roet in het eten. Maar spannend was het wel. Even leek Nederland te gaan winnen. Uiteindelijk eindigde onze springruiters – na een jump-off – als tweede, vlak achter Frankrijk. Helaas, ondanks de enthousiaste aanmoedigingen van prinses Beatrix, weer niet gewonnen in eigen huis.

Maar wat was het indrukwekkend om ruiters als Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder in actie zien op een paar meter afstand! En, eerlijk is eerlijk – ook de zeer dichte nabijheid van jaren tachtigheld Bruce Springsteen maakte indruk. Hij was in Rotterdam om zijn dochter Jessica bij te staan, die lid is van het Amerikaanse landenteam. Voor het Nederlandse team geldt: volgend jaar beter!