Kloppend hart van Rotterdam

Alles over Rotterdam

Placeholder Shantie Jagmohansingh Tekst
Lutfi Uzun Beeld

Arno Snoek heeft de veranderingen in de stad opgemerkt. Van 32 boekhandels in 1980 naar een handjevol boekhandels anno 2013. Al jaren runt hij samen met broer Mark boekhandel Snoek aan de Meent. Zijn naam is gevestigd, blijkt ook uit het feit dat hij jurylid is van de Dutilhprijs. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan het beste historische boek over Rotterdam dat de voorgaande periode is uitgekomen.

Snoek onderscheidt zich van andere boekhandels door een buitengewone Rotterdam collectie. Variërend van ‘Beatrix in Rotterdam’ en ‘Ketelbinkie is van Rotterdam’ tot ‘Het groot Rotterdams molenboek’ en natuurlijk ‘Hand in hand, Kameraden’. Op de tweede etage is bovendien een groot aantal etsen, artprints en zeefdrukken rondom het thema Rotterdam te vinden.

Het is niet altijd even makkelijk om een boekenzaak in deze stad draaiende te houden. “Rotterdam is niet echt een leesstad”, vertelt Arno. Maar de liefhebbers weten hem te vinden. Wat heet. Veel vaste klanten komen geregeld langs, al was het maar om een praatje te maken. Dan verandert Snoek in een ontmoetingsplaats met een literair én sportief tintje. Want dankzij het royale aanbod boeken over Feyenoord en Sparta, weten ook de aanhangers van deze clubs Snoek goed te vinden.

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
(010) 413 96 66