Kloppend hart van Rotterdam

Wat is gers in Rotterdam en wat niet?

Marcel Jongmans Tekst
Hans Reitzema Beeld

‘Van mij mag de Danceparade terug’

“Ik vind het echt jammer dat de Danceparade niet meer georganiseerd mag worden. De muziek en sfeer waren altijd goed. Wat is er mooier dan dansende, lachende jongeren? Met een glimlach denk ik terug aan twee oude dametjes, die applaus kregen van honderden jongeren omdat ze mee stonden te swingen. Van mij mag de parade dus terug. Misschien vanaf de Van Brienenoordbrug rechtstreeks naar de Mullerpier voor het eindfeest? Zo vallen we de centrumbewoners niet lastig en is alles meer controleerbaar. Ik ga dan zeker weer kijken!”

Roy Post


‘Oud-Hollandse tafereeltjes in het Kralingse bos’

Het Kralingse Bos is een georganiseerde warboel van groene levendigheid. Als je de drukte van de stad achter je wilt laten, zonder er volledig afscheid van te nemen, moet je hier zijn. Je hebt prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam, maar staat toch middenin de natuur. Er gebeurt altijd wat. In de zomer stikt het er van hardlopers, skaters en hondentrainers. Bij de kinderboerderij rijden kinderwagens af en aan. En in de winter zie je oud-Hollandse tafereeltjes met de bevroren plas als hoofdrolspeler.

Juanita Pengel


‘Op de Blaak komt alles samen’

“De Blaak, dat is voor mij Rotterdam. Iedere dag kom ik er langs als ik naar mijn werk ga. De Blaak is een plek waarvandaan je alle kanten op kunt. Het is de verbinding tussen Oost en West, die je langs de mooie plekken in Rotterdam voert. Per tram, trein of metro. Tel daar alle nieuwe of vernieuwende architectuur bij op en je hebt een speciaal knooppunt te pakken. De kubuswoningen, het treinstation zelf en natuurlijk de nieuwe Markthal. Op de Blaak komt alles samen.”

Altan Baatar