Kloppend hart van Rotterdam

Van Abba tot Zappa

Alfred Jansen Tekst
Marion Leeflang Beeld

Doordeweekse dag, druilerig voorjaarsweer. Niet echt een dag om te shoppen, zou je denken. Toch wel. Want het is druk bij de Plaatboef aan de Nieuwe Binnenweg. Jong en oud browsen relaxt tussen de tienduizenden tweedehands platen, cd’s, dvd’s en games.

Zijn de liefhebbers niet allemaal vertrokken naar de online muziekhangplekken, dan? Roel Suurmond, een van de mannen achter de Plaatboef: “Sites als Spotify bieden meer mogelijkheden om nieuwe muziek te ontdekken dan vroeger. En veel klanten herontdekken hun favoriete muziek van vroeger weer online. Nogal wat liefhebbers kiezen toch voor originele geluidskwaliteit en de beleving van schijf of plaat. Alsof je de muziek nog beter beleeft!”

De Plaatboef is daarmee ook een winkel voor alle leeftijden. Ook al zal de liefhebber van kwaliteitsmuziek er misschien eerder naar binnen wandelen dan de doorsnee schlagerluisteraar, die overigens net zo goed bediend wordt. En: het is ook nog eens spotgoedkoop. Een cd’tje voor gemiddeld drieëneenhalve euro, vijf dvd’s voor een tientje. Leuke prijzen. En qua nieuwe persingen (échte lp’s) is er ook een ongeëvenaard aanbod voor gemiddeld 20 euro per plaat. Dus er is ook nieuw materiaal.

Je kunt er 7 dagen per week binnenwandelen. En om de beleving compleet te maken: hadden we al gezegd dat de zaak ook regelmatig omgetoverd wordt tot life muziekpodium? Wanneer? ‘Like’ de Plaatboef Facebook-pagina en je weet ‘t!

Nieuwe Binnenweg 81A
3014 GE Rotterdam
(010) 4365873
www.plaatboef.nl