Kloppend hart van Rotterdam

Tadááá: de nieuwe Gers! website

Marsha Correlje Tekst
gersrotterdam.nl Beeld

Het nieuws, uit liefde voor de stad. Dat is waar gersrotterdam.nl voor staat. De website is een digitaal platform en bedoeld als aanvulling op Gers! magazine (oplage: 20.000, landelijk verspreid), de Facebookpagina van Gers! (33.000 fans en gemiddeld bereik van 250.000 mensen per week), Twitter (5.500 volgers) en Instagram (4.100 volgers).

De nieuwe site vervangt gersmagazine.nl. Wouter van Lieburg, een van de initiatiefnemers van Gers!: “Er gebeuren zoveel mooie, leuke en interessante dingen in de stad. Veel daarvan konden we in het magazine niet kwijt, omdat dat maar vier keer per jaar verschijnt. We vonden dat eigenlijk doodzonde. Met deze site kunnen we actueler zijn en nog meer van de stad laten zien.”

Extra’s

Op gersrotterdam.nl vind je niet alleen actuele berichten en filmpjes onder de kopjes Stad, Rotterdammers, Lifestyle, Kunst & Cultuur, Eten & Drinken, Opinie en Architectuur, maar kun je ook (gedeeltelijk) verhalen en rubrieken uit het magazine teruglezen. Wouter: “Dat gaat heel eenvoudig. Als je geregistreerd gebruiker wordt, heb je direct toegang tot alle verhalen vanaf #1. Je kunt ook fan worden; als fan kun je zelfs verhalen lezen die nog niet gepubliceerd zijn én krijg je Gers! magazine ook nog eens thuisgestuurd.”

Heb je een tip voor de redactie? Stuur dan een berichtje naar redactie@gersmagazine.nl