Kloppend hart van Rotterdam

Poppodium Annabel laat zich ontmaagden door DuvelDuvel

Gers! magazine Tekst
Rick Arnold Beeld

Ze is pas een half jaar oud, maar Annabel heeft al behoorlijk wat groeispurten achter de rug. Na het café, terras en de kelder, is sinds deze week ook het nieuwe Rotterdamse poppodium geopend. Op maandag twee november doopte Rotterdamse hiphopformatie DuvelDuvel de zaal met voor hen misschien wel het laatste, maar voor Annabel het eerste optreden ooit.

Eind juli 2014 sloot na 17 jaar iconische uitgaansgelegenheid Hollywood haar deuren. Een half jaar later maakte ondernemer Aziz Yagoub bekend het pand aan de Schiestraat in een nieuw jasje te steken. De 7 zalen werden leeg getrokken en het draaiende podium bij het grofvuil gezet. In april opende het café en konden Rotterdammers de hele zomer al genieten van de gecombineerde terrassen van Annabel, BAR en Biergarten. In de kelder verscheen snel daarna het Transportbedrijf. En nu, negen maanden na de start van de verbouwing, is het poppodium geopend.

Beeld: Salih Kilic

De formele babyshower van de nieuwe zaal vond eind oktober plaats, maar voor de eerste echte keer als poppodium kwamen de legendarische Rotterdamse rappers van DuvelDuvel van hun apenrots. Kort maar krachtig, gewoon op een maandagavond. Daarmee laat Annabel meteen zien dat het voor haar geen probleem is artiesten haar toko in te lokken. Zelfs niet als ze al jaren van de Nederlandse podia verdwenen zijn. Voor de komende maanden heeft ze onder andere De Staat, Boy & Bear, Gyptian, De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, het Retropole Orkest en Rico & Sticks om haar vinger gewonden.

Annabel openende op 7 november openen de deuren van het laatste onderdeel in het pand: In De Ruimte. Alle ruimtes zijn strak, industrieel, zonder pretentie en vrij van opsmuk. Annabel houdt niet van gedoe: je kunt er bijvoorbeeld alleen met pin betalen. Binnen een jaar na de overname is er van Hollywood niets meer terug te zien in de Schiestraat. Maar met dit verse poppodium hebben we er in Rotterdam een nieuwe Gerse plek bij. 

Beeld: Lennaert Ruinen