‘Niets in mijn carrière was vooraf gepland’

Een van die ideeën is de glazen nieuwe entree die Roos hoopt binnen afzienbare tijd te kunnen openen. De huidige ingang zit verstopt in het stadskantoor, waardoor het theater helemaal niet opvalt. En dat stoort Roos én bezoekers mateloos. Dat de entree zal lijken op een enorme serre is geen toeval: Roos koos bewust voor glas om… 19 juni 2019

Zij zijn Schiedam

Onderwijsassistent op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, woont in Schiedam Noord 19 juni 2019

De huiskamer van Schiedam

Rond het jaar 2000 werkt Van Hattum in de bediening bij Café van Diggelen, op dezelfde plek waar hij en Elderkamp jaren later Lucas Drinkwinkel zullen openen. Elderkamp, op dat moment afwasser bij De Mouterij, ziet Café van Diggelen wel zitten en sluit zich aan. In de jaren die volgen zal Van Hattum zich storten op diverse baan… 19 juni 2019

Bevlogen notaris met een passie voor rugby

Jeroen Krabbendam, notaris bij Van der Valk Netwerk Notarissen omschrijft zichzelf als vakidioot. Vol passie en enthousiasme vertelt hij over zijn vak. Bijvoorbeeld over het feit dat veel koopcontracten van woningen altijd op de de eerste van de maand ingaan. “Daarom is het altijd rennen en vliegen aan het einde van de maand op… 19 juni 2019

‘Loopuyt-gin is bedoeld voor de fijnproever’

Wie de Lange Nieuwstraat in Schiedam bezoekt, maakt een flinke sprong terug in de tijd. De hoge, historische panden aan weerszijden van de straat omarmen een Victoriaans park met romantische bloesembomen en slingerende wandelpaden. Jan van Stigt Thans vertelt dat dit het eerste aangelegde stadspark van Nederland is. Stel je voo… 19 juni 2019

Welkom in de wereld van ‘het gedistilleerd’

De toon wordt bij binnenkomst van de molen me-teen gezet. De ontvangstruimte ziet er prachtig uit en de aanwezigheid van een bar met daarop in grote letters Distillers Academy is veelbelovend. “Máár”, zegt Annemieke Loef, “het is geen bar zoals menigeen die kent. Het is een plek om kennis op te doen. We willen mensen echt iets … 19 juni 2019

Heerlijk en hard in de haven

We verzamelen in De Oude Haven bij Restaurant MOOII van Gerard van Gelderen en Thijs van den Bergh. Voor het restaurant – aan de rustige zijde van de haven – is een terras voor ons ingericht en staan de Green Eggs al te dampen. Onder het genot van een alcoholvrije cocktail en een eerste hapje – gefrituurde oesters – heet Van Ge… 19 juni 2019

Krullenjongen

Zo kreeg hij de kans om in de eerste jaren van zijn carrière met vier molenmakers mee te lopen voor de restauratie van de molen. “Ik was hun eerste leerling, die hadden ze nooit eerder gehad. Ik hoefde niks te doen, alleen maar m’n mond houden en kijken. Daar heb ik enorm veel van geleerd. Die situatie krijg je eigenlijk nooit … 19 juni 2019

Het Stedelijk van Schiedam

Eenmaal binnen mag je net zo lang blijven als je wilt. Alleen op drukke dagen word je na tien minuten afgelost. Wie gegarandeerd een uur wil kijken, kan een afspraak inplannen via de website. Directeur Deirdre Carasso: “De beleving van het kunstwerk wordt indrukwekkender en intiemer als je het in je eentje ziet. Mensen zeggen d… 19 juni 2019

Nolet, Schiedams icoon van wereldformaat

Eind jaren zeventig zijn beroerde tijden voor de tiende generatie van de familiedistilleerderij. “In Nederland woedde een prijzenoorlog in ‘gedistilleerd’ die veel stokerijen dwong hun producten te verkopen voor onder de kostprijs”, vertelt Bob Nolet, elfde generatie. “Mijn vader Carel besefte dat het roer om moest en nam een r… 19 juni 2019