Rotterdammers maken Rotterdam

‘Kippen zouden hier ook goed bij passen’

Jantien van Driel Tekst
Randy Ruijter Beeld

Karlijn Offermans is eigenaar van Stap Een | marketing concepts, foodmarketeer en mede-oprichter van EchtRotterdams – Bureau NummerZoveel.

“Mijn vader is hier om de hoek geboren. In 1938. Spangen is het voorbeeld van hoe het met wijken kan gaan. Een mooie wijk die afglijdt en vervolgens herrijst. Vijf jaar geleden ben ik hier in project De Nieuwe Buren komen wonen, samen met een grote groep kopers. Wat we gemeen hadden, was dat we allemaal in de stad wilden wonen, dat we startend waren en het gevoel hadden samen iets bij te willen dragen aan de stad. De binnentuin is het bijzonderste van dit hele project. De architect heeft goed nagedacht over de functie die zo’n gezamenlijke ruimte kan vervullen.

Het vizier van de woningen is gericht op de tuin. En zo ontstaat inderdaad meer onderling contact. Met elkaar is nagedacht over de inrichting van de tuin. We hebben een kruiden- en moestuin, een bloemenperk, een composthoop, een zandbak en klimtoestellen voor de kinderen. Er wordt veel gebarbecued en iedereen let op elkaars kinderen. Er wonen hier katten, vogels en vlinders. Kippen zouden er ook goed bij passen. We zitten graag aan de picknicktafels en op de lange banken op de kop bij de nieuwbouw. Daar vang je nog het laatste zonnetje van de dag. Het liefst zit ik bij de boom. Vooral ’s ochtends vroeg. Dan is het nog stil en kan ik met een koffie rustig een boek lezen.”