Kloppend hart van Rotterdam

Jan Paul Vegt, 32 jaar

Carien van der Wal Tekst
Sanne van der Most Beeld

In Rotterdam stampen we, met tomeloze energie, het ene na het andere prachtige gebouw uit de grond en worden de gekste initiatieven werkelijkheid. Maar zonder haar inwoners is de stad niets meer dan een stapel betonblokken. Rotterdammers geven de stad invulling. Daarom vanaf nu wekelijks op gersrotterdam.nl het verhaal van een Rotterdammer. 

“Mijn compagnon heeft zijn zoon Rotterdam genoemd.” (Jan Paul Vegt, 32 jaar, oprichter G&D Europe & Franklin Vegt, 5 maanden)

Waar: Wijnhaven kwartier t.o. 100-hoog
Tijd: 19:45

“Ondernemen in Rotterdam is bijzonder. Voor mij de reden om hier te blijven. Rotterdammers hebben de juiste mentaliteit, niet lullen maar poetsen, stad in ontwikkeling waar de ene woontoren na de andere wordt neergezet, prachtig! Ik heb met mijn Chinese compagnon, die ik tijdens mijn studie heb leren kennen, een bedrijf opgericht dat zich bezighoudt met het in de markt zetten van Europese producten in China. Wij werken onder meer samen met Alibaba en managen op hun e-commerce platform verschillende flag-ship stores. Rotterdam heeft van oudsher sterke banden met Shanghai.

Over 5 jaar zit ons bedrijf nog steeds in 010, weet iedereen die aan zaken doen in China denkt ons te vinden, verschaffen wij op brede schaal bedrijven toegang tot de Chinese markt en begeleiden we ze bij het zakendoen. Zelf zoeken we ook steeds naar vernieuwing. Onlangs hebben wij daarom een wijnplatform gecreëerd voor de Chinese markt waar we Chinese consumenten kennis laten maken met wijnen uit de oude- en nieuwe wereld.

Ik hoop dat Rotterdam zich ontwikkelt tot een tweede Silicon Valley, daarvoor hebben we pioniers nodig, ondernemers als Elon Musk van Tesla die jonge ondernemers inspireren en stimuleren. De samenwerking tussen de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam kan ook een rol spelen, vanuit technisch en economisch perspectief. Rotterdam, de enige metropool die Nederland rijk is, ik wil er nooit meer weg!