Rotterdammers maken Rotterdam

Het Rotterdams Warenhuis

Gers! magazine Tekst

Er is een nieuwe winkel in de stad: Het Rotterdams Warenhuis. Wat voor winkel is het en wat kan je er kopen? Waarom is het gestart en waarom is het een toevoeging voor Rotterdam? We vragen het aan Wouter van Lieburg. 

Wat is Het Rotterdams Warenhuis?

“Het Rotterdams Warenhuis is een online winkel waar je de leukste en mooiste producten van Rotterdam kunt vinden. We bieden een platform voor Rotterdamse ondernemers om hun producten te verkopen. Een centrale plek zodat de consument een eenvoudige keuze kan maken van al het moois dat Rotterdam te bieden heeft” 

Welke producten kan je kopen in Het Rotterdam Warenhuis? 

“We proberen een zo’n breed mogelijk assortiment samen te stellen van producten die of een duidelijke Rotterdamse oorsprong hebben of op enige wijze de Rotterdamse trots aanwakkeren. En boven alles, de producten moeten kwalitatief hoogwaardig zijn. Zo weet de consument dat als ze een product kopen bij Het Rotterdams Warenhuis ze een mooi product geleverd krijgen” 

“Op dit moment kunnen er producten gevonden worden in de categorie magazines, boeken, kleding, kids en meer moois. En we zijn hard bezig met leveranciers om andere categorieën toe te voegen”.

Waarom hebben jullie Het Rotterdams Warenhuis opgericht?

“Dan moet ik even terug in de tijd. Drie jaar zijn wij Gers! gestart, een gratis magazine voor alle Rotterdammers. Gratis te lezen in de horeca of beter gezegd op plekken waar mensen tijd hebben om te lezen. Om de kosten van Gers! magazine te dekken, hebben we verschillende dingen bedacht waaronder een webshop. Daar verkochten we in eerste instantie de magazines voor de mensen die hem thuis wilde ontvangen, maar gaande weg bedachten we meer producten. Het begon met een T-shirt maar groeide uit met schorten, hoodies en rompertjes“.

“Tot op een moment 1 van de makers van Gers! vroeg of we zijn boek Report Rotterdam wilden verkopen. We hadden niet echt aspiraties om een “echte” webshop te worden, maar als Rotterdammers help je elkaar en we hebben het boek erin gezet. En binnen enkele dagen verkochten we er meer dan 100 stuks. Dit onverwachte succes plantte het zaadje voor wat nu Het Rotterdams Warenhuis is”.

Voegt Het Rotterdams Warenhuis iets toe aan Rotterdam?   

“Dat vind ik een lastige vraag. Er zijn minimaal 2 andere initiatieven, Groos Rotterdam en de webshop van Roel Pot. Allebei fantastische winkels maar beide bedienen een andere doelgroep. Maar om ons extra te onderscheiden hebben we het professioneel aangepakt met Het Rotterdams Warenhuis. We hebben er voor gezorgd dat er een sterke logistieke infrastructuur achter zit, zodat we de consument (maar ook het bedrijfsleven) snel kunnen bedienen. En dat gaat goed. Begin december zijn we geopend en hebben nu al honderden bestellingen verwerkt. En daar zijn we best trots op”.

En net zoals Gers! willen we zo nu en dan iets goeds doen voor anderen. En daar gaan we een speciale sectie voor inrichten. Ik kan nu onthullen dan Pim Vuik, bekend van zijn fantastische fotografie, de eerste is die we geheel belangeloos gaan helpen. Pim is ziek en heeft niet lang meer te leven. Om hem en zijn vrouw te ondersteunen nemen we het gehele logistieke proces uit handen. Zodat kunnen zij aandacht besteden aan belangrijkere zaken. Dus wij gaan het boek “Pim was here” verkopen via Het Rotterdams Warenhuis. En de gehele opbrengst gaat naar Pim en Katy.