Rotterdammers maken Rotterdam

Groter dromen, verder bouwen

Pascalle Winde Tekst
Vincent van Dordrecht Beeld

Werd begin 2024 de evenementenlocatie van Lake Seven aan de Zevenhuizerplas geopend en stonden er grootse plannen in de steigers, inmiddels draait de zaal op volle toeren. Bruidsparen weten het strand massaal te vinden en ondernemers Pieter Smit en Henk de Boers dromen verder.

“Lake Seven is nog maar het begin”, zegt Pieter met een glimlach. “We dromen van uitbreiding en zijn stiekem al bezig met een nieuwe locatie. Natuurlijk weer aan het water.”

Tiny houses op het water

De grootste vernieuwing is de komst van tiny houses, die begin 2026 het licht moeten zien. Niet aan de drukke kant van het terrein, maar pal aan het water, tegenover een groen eilandje. “Rust staat centraal”, legt Pieter uit. “Daarom bouwen we ze aan de andere zijde van de evenementenruimte. Midden in de natuur, met het water letterlijk onder je voeten.” De huisjes worden luxe ingericht, geschikt voor vier personen en voorzien van alle comfort. Hottubs staan op de wensenlijst en ook zonne-energie ligt op tafel. “Een investering, maar wel hét verschil voor mensen die specifiek naar zoiets zoeken.” Henk vult aan: “Het is uniek in de regio. Je slaapt midden in de natuur en toch ben je zó in Rotterdam. Perfect voor bruidsparen, gezinnen of zakelijke gasten.”

Een zaal die altijd in beweging is

Terug naar de evenementenruimte, geopend in mei 2024. Wat destijds nog gloednieuw was, draait inmiddels als een geoliede machine. Bruiloften met tweehonderd gasten, zakelijke events, diners en shows: de agenda staat vol. “Alles is hybride”, vertelt Pieter. “De plantenbakken staan op wielen, de tafels kunnen omhoog of omlaag. We schakelen razendsnel tussen een walking dinner en een bedrijfsfeest. Zodra mensen binnenkomen, met dat uitzicht over het water, zijn ze verkocht.” Henk knikt: “We zijn er zelf misschien aan gewend geraakt, maar het blijft mooi om te zien hoe bezoekers keer op keer betoverd raken door dit uitzicht.”

Good Chefs in de keuken

Een ander verschil met vorig jaar is de keuken. Toen werd nog met losse zzp’ers gewerkt, inmiddels zwaait Freek Dekker (bekend van Pak Pak Gauw en Good Chefs) de scepter. Samen met chefs Erik en Stan zorgt hij voor constante kwaliteit. “In het begin vroeg ik me af of het niveau wel bewaakt bleef”, zegt Pieter eerlijk. “Maar Freek neemt de verantwoordelijkheid. HACCP, keuringen, kwaliteit … alles is strak geregeld. Dat geeft ons rust én vertrouwen.”

Van brunch tot dinershow

Nieuw dit jaar is dat Lake Seven ook zelf evenementen gaat organiseren. Geen afhuur, maar publiek toegankelijke programma’s. Op 30 november staat de eerste eigen brunch gepland, geïnspireerd op de iconische LAVO-brunches in New York. “Entertainment, shared dining, aftellen, het dak gaat eraf”, zegt Pieter enthousiast. “Maar wél toegankelijk”, voegt Henk toe. “We willen absoluut geen ordinair tintje eraan geven. Iedereen is welkom, van jong tot oud.” Ook oud en nieuw wordt groots aangepakt, met vuurwerk boven de plas. En voor eind dit jaar staan dinershows in de planning.

Groeien aan het water

Naast uitbreidingen bij Lake Seven kijken de heren stiekem verder. “Ik heb altijd een zwak voor locaties aan het water”, verklapt Pieter. Of een volgende plek onder de vlag van Lake Seven valt of een los concept wordt, laten ze nog even open. “Maar dat we gaan uitbreiden, daar twijfelt geen van ons aan”, vult Henk aan. Wat ooit begon als een tennisvereniging is in korte tijd uitgegroeid tot een bruisende evenementenlocatie, waar je niet alleen zakelijke events organiseert, maar ook kunt padellen, borrelen, trouwen én straks overnachten. En toch zijn Pieter en Henk nog lang niet klaar. “Wie weet worden wij ooit wel net zo groot als een Robin Bravenboer of Herman Hell”, zegt Pieter met een grijns. De komende tijd bouwen ze rustig door. Eerst tiny houses, eind dit jaar eigen evenementen en daarna wellicht nog een haventje. Maar een ding staat vast: we gaan nog veel van deze heren horen en zien de komende jaren.