Kloppend hart van Rotterdam

Gers! #10 is geland

Sander Grip Tekst
Eric Fecken Beeld

Een vliegtuigje scheert laag over de Kralingse Plas. De klassieke muziek zwelt aan in De Tuin van de Vier Windstreken waar tien sloepen monniken in bruine pijen langs de stampvolle waterkant varen. De bootjes verspreiden groene rook. Kreten stijgen op als mensen hoog in de lucht de parachutist ontwaren die uit het vliegtuigje is gesprongen dat zojuist nog langs vloog. Hij landt op het water, waarna een sloep zich losmaakt en met de cover van Gers! #10 naar de kant vaart. Op de cover niemand minder dan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Onder luid applaus voert een danseres de eerste nummers naar Edwin Veekens, Wouter van Lieburg en Arjen van Riel. De initiatiefnemers van Gers! glunderen van oor tot oor als zij deze jubileumeditie trots boven zich uit steken. “Wie had gedacht dat we zover zouden komen?”, vraagt Veekens zich af. “Gers! heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en het is ons wederom gelukt een fantastisch magazine te maken. Iets wat wij nooit zouden kunnen zonder alle makers van Gers! Wij zijn hen dan ook onwijs dankbaar dat zij dit met ons mogelijk maken.”

Melanie Heller

Gretig grijpen de aanwezigen vervolgens naar de jongste editie van hét magazine over Rotterdam. De beats zwellen weer aan, de barbecue wordt aangestoken en, zoals dat dan zo mooi heet, daarna bleef het nog lang gezellig.

De lancering van Gers! kon ook deze keer tot stand komen door de belangeloze medewerking van een aantal gerse Rotterdamse ondernemers. Wij danken Raymond Disco van Rotterdam Business Events, De Tuin van de Vier Windstreken, Sand Air, Geen Boot Wel Varen, DJ Robert SmitRent-a-hostessForward Events en Melanie Heller!